Koffieochtend voor pleeg- en gezinshuisouders

05 mrt 2018, 15:03 Nieuws
koffieochtend jan willem roseboom
ELLECOM - Op dinsdagochtend 13 maart wordt er in Ellecom een koffieochtend voor pleeg- en gezinshuisouders georganiseerd.
Op deze ochtend wordt kennis met elkaar gemaakt en kunnen ervaringen over het zorgen voor een kind van ander worden uitgewisseld. Pleeg- en gezinshuisouders vormen zo een netwerk rondom Gezinswonen in de gemeente Rheden waarin men elkaar kan ondersteunen.
Het opvangen van andermans kinderen als de eigen ouders dat even niet kunnen, is een prachtige vorm om een kind een warme plek te bieden. Maar het kan veel van jou en je directe omgeving vragen. Hoe zorg je dat je het volhoudt als het even tegenzit? En hoe regel je voldoende hulptroepen, zodat je er niet alleen voor staat? Waar loop je tegenaan binnen het bieden van goede zorg?
Ervaringen uitwisselen en krachten bundelen staat centraal. Maar tijdens deze ochtend zullen we ook naar de toekomst kijken. Wat is onze visie als lokaal netwerk en wat gaan we in de toekomst precies doen?
Hiervoor wordt deze koffieochtend rondom Gezinswonen georganiseerd. Iedereen die op welke manier dan ook zorgt voor het kind van een ander is welkom. Het initiatief wordt een warm hart toegedragen door de Nederlandse Vereniging voor Pleegzorg (De NVP), Gezinshuis.com, Intermetzo en de Rudolphstichting en de Gemeente Rheden.
  • Voor wie?: Pleegouders, gezinshuisouders, pleeggrootouders en gezinsgroepouders.
  • Locatie: Vlinderhuis, Kastanjelaan 4, Ellecom
  • Aanvang: 10.00-11.30 uur
  • Opgeven via: Inge Butterman, [email protected] voor vragen: 06-48080197