Het Van Kolplein in Velp...., te smerig voor woorden

12 jan 2018, 17:35 Nieuws
van kolplein1
VELP – Jarenlang hebben de bewoners moeten wachten op een mooi ingericht plein met gras, speeltoestellen, bankjes en struiken...., maar schijn bedriegt!
In november 2017 werd het Van Kolplein in Velp, na het in gebruik te zijn geweest als opslagruimte in verband met de bouwwerkzaamheden in de wijk, geopend als speeltuin en ontmoetingsplek. In de toekomst komen er mogelijk nog meer toestellen bij zodat kinderen er naar hartenlust kunnen spelen.
Op het eerste gezicht, ziet er goed uit, maar wie er een beter kijkje gaat nemen zal zich verbazen over de grote hoeveelheid hondenpoep die in de zijstraten, rond en op het plein ligt.
van kolplein2

Het is niet te geloven hoeveel hondendrollen er te vinden zijn...., zo smerig!

Mensen die gebruik willen maken van het plein moeten 'rare sprongen' maken om de poep te ontwijken, en kinderen komen regelmatig thuis met besmeurde kleding en vieze schoenen.
hondenpoep van kolplein velp
Wie de eigenaren zijn van deze honden zegt niemand te weten, verdenkingen zijn er wel maar betrappen blijkt lastig.

“Het is te vies voor woorden en het wordt alsmaar erger, en tja wie durft er in deze tijd nog iemand op aan te spreken. Ik maak me ook grote zorgen over de zomer, zitten we hier dan met een strontvliegenplaag? En moet echt iets gebeuren, dit kan zo niet langer” zegt één van de omwonenden.

Ondanks dat er een hondenpoepafvalbak op het plein staat en er voldoende hondenpoepzakjes voor handen zijn, blijft het probleem alsmaar groter worden.
De buurtcoach, gemeente Rheden en Handhaving zijn op de hoogte gebracht en er wordt nog gezocht naar een oplossing.
hondenpoep van kolplein velp1