LandGOEDfestival van start bij Landgoed Middachten

15 jun 2019, 14:16 Nieuws
landgoedfestival kasteel middachten 2019 11
DE STEEG – Afgelopen vrijdagavond is het LandGOEDfestival bij Kasteel Middachten door wethouder Marc Budel officieel geopend. Door het overhandigen van een sleutel en met de woorden: "Met het openen van deze poort is het LandGOEDfestival op Landgoed Middachten officieel geopend en mag ik u vragen binnen te treden".

Klik op de bovenste foto voor meer foto's.

Voorstellingen van Muziektheater De Plaats, de kasteeltuin aangekleed met kunstvoorwerpen, figuranten, acteurs en muzikanten die je meenemen in een andere wereld. Of gewoon op strandstoelen relaxen, reuzenbellen blazen en bootjes maken voor op het water. En tussendoor iets drinken of eten bij de horeca.

LandGOEDfestival

Dit is slechts een greep uit de activiteiten die plaatsvinden tijdens het LandGOEDfestival dat van vrijdag 14 t/m zondag 16 juni 2019 te gast is in de tuinen van Landgoed Middachten in De Steeg nabij Arnhem.

Muziektheater De Plaats

De basis van het LandGOEDfestival is een voorstelling van Muziektheater De Plaats uit Arnhem, met als titel ‘Gedroomd Land’. Het is een avontuurlijk drieluik voor jong én oud en gaat vooral over de band en het contact tussen de adel en het gewone volk.

Programma Cultuurbedrijf RIQQ

Cultuurbedrijf RIQQ heeft rond de voorstelling van Muziektheater De Plaats een programma ontwikkeld voor jong en oud, dat ook toegankelijk is voor diegenen die niet naar De Plaats gaan.

LandGOEDfestival

Het LandGOEDfestival is een reizend festival. Middachten is slechts één van de locaties. De andere plekken in 2019 zijn de Lage Oorsprong in Oosterbeek, Kasteel Rosendael in Rozendaal, Kasteel Zypendaal in Arnhem en het Belmonte Arboretum in Wageningen. Het Landgoedfestival is een initiatief van vijf gemeenten binnen het Gelders Arcadië: Rheden, Arnhem, Rozendaal, Renkum en Wageningen. Gelders Arcadië is de verzamelnaam voor het gebied, dat zo'n honderd landgoederen en buitenplaatsen telt. Met het festival willen de gemeenten de vele landgoederen en buitenplaatsen op de Veluwezoom onder de aandacht brengen.

Lees ook:

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina , volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief .