Lezing over “Verbinding” door Lisette Thooft

16 mrt 2016, 11:47 Nieuws
jgsougnbc4ucvejtmcmdcw7lv vrijzinnigen velp
VELP: Op zondag 20 maart 2016 wordt door Lisette Thooft een lezing gegeven over “Verbinding”. De lezing is georganiseerd door de Sprang, de cultureel- spirituele afdeling van de “Vrijzinnigen Velp”.
De mens is steeds materialistischer gaan denken en op dit moment beleven we cultuur breed een dieptepunt. Alles draait alleen om geld, om resultaat, en wetenschappers scoren als ze beweren dat ‘we ons brein zijn’ en dat ‘de vrije wil niet bestaat’.
Geest en ziel zijn afgeschaft en vervangen door ‘stofjes in de hersenen’. Daarmee is de vervreemding compleet: we zijn dus het product van toeval en we wonen in een koud en onverschillig heelal?
Tegelijkertijd zijn steeds meer mensen geïnteresseerd in nieuwe spiritualiteit. Een van de kernpunten daarvan is dat God of het goddelijke binnenin ons woont, dat het mysterie in de materie huist. En interessant genoeg komt de kwantumwetenschap op ongeveer hetzelfde uit. Alles blijkt met alles verbonden te zijn, tot in de verste uithoeken van het universum.
Hoe kun je als individu die verbinding met het geheel weer voelen?
Door de tegenpolen in jezelf met elkaar te verbinden: hoofd en hart, vrijheid en liefde, het mannelijke en het vrouwelijke. Met andere woorden, door innerlijke ontwikkeling.
Lisette Thooft schreef tot nu toe zestien boeken over spiritualiteit, emancipatie en diverse andere onderwerpen. Zij is voorzitter van de Kring voor Mythosofie, medeoprichter Spiritueel Café Broek, en 'huisfilosofe' van Happinez.
Ze schrijft voor Happinez, Yoga Magazine, Het Vermoeden, NRC-Next en andere media.
Was zeven jaar hoofdredacteur van het consuminderblad Genoeg en bijna zeven jaar redacteur van opinieblad VolZin, 'tijdschrift voor zinvol leven'.
Kosten € 8,00 p.p. incl. koffie of thee, leden en begunstigers Vrijzinnigen Velp gratis. De Sprang is het culturele onderdeel van de vereniging: “Vrijzinnigen Velp”. De lezing vindt plaats in haar centrum aan de Dr. Fabiusstraat 12, te Velp. Aanvang 10:30 uur, afronding om circa 12:00 uur.
lisettethooft