Mantelzorg en vervoer in combinatie met een beperking

16 feb 2017, 14:18 Nieuws
plusbus
RHEDEN - Mantelzorg en vervoer is het thema van het mantelzorgcafé op maandagmiddag 13 maart van 13.30 tot 16.30 uur, georganiseerd door het MVT Rheden/Rozendaal in het Bezoekerscentrum de Veluwezoom in Rheden.

U zorgt voor uw partner, familielid of andere naaste.

Rijden naar het ziekenhuis, naar de supermarkt of gewoon naar de kapper deed diegene altijd zelf. Maar als hij of zij dat door ziekte of beperkingen niet meer kan zoekt u een andere oplossing. Soms is het gewone openbaar vervoer nog een mogelijkheid. Of u neemt als mantelzorger de taak van het vervoer op zich.
Als dit echter niet mogelijk is zijn er In de gemeente Rheden en Rozendaal nog andere opties om toch van A naar B te komen.
Er zijn verschillende mogelijkheden zoals de Plusbus, AVAN, Valys en MVT.
Hoe dit werkt en hoe kom ik ervoor in aanmerking? En wanneer en hoe kan ik een gehandicaptenparkeerkaart aanvragen?
Een medewerker van de gemeente Rheden en een vrijwilliger van de Plusbus komen hier alles over vertellen. U kunt ook uw vragen stellen.
Een andere veelvoorkomende situatie waar mantelzorgers mee te maken krijgen is wanneer een partner nog wel autorijdt maar geheugenproblemen krijgt. Hoe ga je daar als mantelzorger mee om. Een praktijkondersteuner van een huisarts uit Rheden komt hierover vertellen.
Na afloop van het programma is er gelegenheid om met elkaar na te praten in de Brasserie.
Deelname is gratis. Voor aanmelding kan men bellen naar het MVT (mantelzorg en vrijwillige thuishulp) 026 3707070 op werkdagen tussen 9.30-11.30 uur of mailen naar [email protected] bij voorkeur uiterlijk 6 maart.
Ook als de opvang voor de thuissituatie of het vervoer een probleem is voor deze middag kan men contact opnemen met het MVT.