Mantelzorgbijeenkomst in Velp

08 okt 2014, 12:45 Nieuws
infomiddag
Velp - In ’t Prieel Graafottostraat 30 d in Velp is op dinsdagavond 14 oktober van 19.30 tot 21.30 uur een mantelzorgcafé met als thema “De toekomst van de zorg”. Er wordt gesproken over wat de toekomst van de zorg voor u kan betekenen.
Zorgen voor een zieke, naast al uw andere bezigheden, is zwaar. Als mantelzorger heeft u een verhoogd risico om overbelast te raken. Dit kunt u voorkomen door het vinden van het juiste evenwicht in uw leven.
Om mantelzorg vol te kunnen houden is het belangrijk een goede balans te vinden tussen zorgen voor de ander en zorgen voor u zelf. Het mantelzorgcafé helpt u hierbij met tips en adviezen. Ook het delen van ervaringen met andere mantelzorgers is een belangrijk onderdeel van de avond.
Voor wie is het mantelzorgcafé
Is uw partner of kind gehandicapt of langdurig ziek? Zorgt u voor uw hulpbehoevende ouder(s)? Geeft u intensieve ondersteuning aan familieleden, vriend of buur? Dan hoort u bij de grote groep mensen die mantelzorg verlenen. Het mantelzorgcafé is er speciaal voor u.
Daarom organiseert Innoforte voor u de mantelzorgcafés. Een ontmoetingsavond van en voor mantelzorgers. Op deze avond kunt u informatie krijgen, ervaringen en emoties uitwisselen met elkaar. Er is ook voldoende gelegenheid om met elkaar in gesprek te gaan.
Wilt u tips en praktische ondersteuning bij de verzorging van uw naaste
Voor een ander zorgen kan heel vanzelfsprekend, liefdevol en bevredigend zijn. Maar het kan ook veel energie vragen. Daarom is het belangrijk om in balans te blijven en te zorgen dat u zelf gezond blijft. In het mantelzorgcafé krijgt u tips en handvatten om te zorgen om in balans te blijven zodat u de mooie taak als mantelzorger gezond en fit kan blijven vervullen.
Het mantelzorgcafé is toegankelijk voor alle inwoners van Rheden en Rozendaal.
U bent van harte welkom, het programma begint om 19.30 uur en duurt tot 21.30 uur. Vanaf 19.15 uur bent u van harte welkom voor een kopje koffie. Het bezoeken van de mantelzorgcafés is gratis.
Aanmelden
Meldpunt Vrijwillige Thuishulp van maandag t/m vrijdag van 9.30 -11.30 op telefoonnummer 026-3707070 of met ’t Prieel op maandag, woensdag, donderdag en vrijdag op 06-83697204.
Vervoer en/of opvang
Mocht de opvang voor de thuissituatie of het vervoer voor u een probleem zijn, dan kunt u contact opnemen met hierboven vermelde telefoonnummers of e-mailadressen.
Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.