Matthäus Passion in de Grote of Martinikerk te Doesburg

25 feb 2022, 12:15 Nieuws
foto lbe groningen 3 aart vellekoop
DOESBURG - Op zondagmiddag 20 maart 15.00 uur organiseert StiDoMu een zeer bijzondere uitvoering van de Matthäus Passion in de Grote of Martinikerk te Doesburg.
Na twee jaar op rij deze hoeksteen van de passietijd te hebben moeten missen voert het Luthers Bach Ensemble Bachs Matthäus Passion opnieuw uit in een geënsceneerde versie. Een andersoortige uitvoering, eentje met meer nadruk op de expressieve, emotionele aspecten van de Matthäus Passie.
In deze semi- scenische presentatie zijn de solisten en het koor alledaags gekleed; zij zingen alles uit het hoofd. Hierdoor wordt de interactie tussen de zangers onderling en met het publiek voelbaar vele malen groter. Gebaren en bewegingen onderstrepen het drama van de passie.
Doesburgs burgemeester Loes van der Meijs: “Geweldig, dat dit nu weer mogelijk is in onze prachtige Martinikerk! Van harte aanbevolen!”
Uitvoerenden zijn : klein koor, barokorkest en het Roder Jongenskoor. Vocale medewerking wordt verleend door Marc Pantus (regie en Christus), Benedict Hymas (evangelist), Cressida Sharp (sopraan I), Agnes van Laar (sopraan II), Tobias Segura Peralta (altus I), David van Laar (altus II), William Knight (tenor), Matthew Baker (bas). Kaarten zijn alleen te bestellen via www.stidomu.nl , kosten €37,50 per stuk en voor donateurs €32,50. De op 20 maart geldende Corona maatregelen zullen opgevolgd worden.
Matthäus Passion van J.S. Bach door het Luthers Bach Ensemble o.l.v. Tymen Jan Bronda. Actuele informatie www.stidomu.nl