Met gids op zoek naar de Nachtzwaluw

23 jun 2015, 20:12 Nieuws
nachtzwaluw natuurmonumenten
RHEDEN - Op zaterdag 27 juni maakt u, tijdens een pittige avondwandeling, kennis met de Nachtzwaluw.
Ga met de gids op zoek naar de nachtzwaluw in natuurgebied Nationaal Park Veluwezoom en ontdek meer over deze fascinerende vogel en zijn kenmerkende geluid. De wandeling begint om 21.00 en duurt tot 23.30 uur. Het vertrekpunt is parkeerplaats Bezoekerscentrum Veluwezoom, Heuvenseweg 5a, 6991 JE Rheden.
De kosten voor deelname bedragen € 7,00 voor leden van Natuurmonumenten, niet-leden betalen € 10,00. Honden mogen helaas niet mee.
Veluwezoom
Onder begeleiding van een gids wandel je door natuurgebied Nationaal Park Veluwezoom. 's Avonds in de schemering worden de nachtzwaluwen actief. Het gebied is heel geschikt voor deze vogel. Er zijn veel overgangen van bos naar heide en open zandige plekjes.
Ratelen
Om hun eigen gebied te verdedigen maken de mannetjeszwaluwen een opvallend ratelend geluid. Op een zwoele zomeravond maak je de meeste kans dit geluid te horen. Tijdens de wandeling vertelt de gids nog veel meer over deze mystieke vogel.
Praktische info
  • Let op: het aantal beschikbare plaatsen is beperkt.
  • Koop van te voren online een kaartje. Dit kan via www.natuurmonumenten.nl .
  • De activiteit is geschikt voor volwassenen.
Natuurmonumenten is een beweging van mensen met hart voor de natuur in Nederland. Meer dan 725.000 mensen steunen het werk van Natuurmonumenten. Wilt u ook lid worden? Bij de balie van ons bezoekerscentrum in Rheden hebben we altijd een leuk welkomstcadeau klaarliggen of meldt u aan via www.natuurmonumenten.nl.