Mooiste kerstetalage 2015 in Velp

20 dec 2015, 16:09 Nieuws
191220151
VELP - Een idee geboren tijdens een rondgang langs Velpse kerstetalages levert honderden likes op Facebook op. De meeste likes hebben Facebook gebruikers inmiddels toegekend aan modezaak Huiskes Mode aan de Hoofdstraat.
Heel lang aan kop heeft gestaan brood- en banketbakkerij Meeuwissen aan de Enkweg. Zij werden uiteindelijk tweede. Na een inhaalslag van een aantal andere Velpse etalages heeft de nieuwe kapper Ami Kappers aan de Hoofdstraat plaats 3 bereikt. Alle drie de ondernemers waren blij verast met deze publieksprijs. Tijdens de uitreiking bij, de op dat moment erg drukke met klanten gevulde, Bakkerij Meeuwissen ontstond een spontaan applaus bij de klanten.
Op vrijdagavond 11 december ging de redactie van de digitale Velpsche Courant langs Velpse etalages om eens te kijken wat Velp te bieden had. Soms was het niets en soms redelijk tot echt heel mooi. Waarom niet het publiek een keer in Velp laten kiezen! 34 foto’s van Velpse kerstetalages werden op de Facebook pagina van de Velpsche Courant geplaatst.
In samenwerking met Rheden Nieuws is de wedstrijd wat breder neergezet. Alleen die etalages zijn gekozen waar duidelijk de kerstsfeer aanwezig was en de etalage in beeld gebracht kon worden. Niet alleen Hoofdstraat en zijstraten bezocht de redactie, maar ook de andere winkelplaatsen van Velp.
Na enkele uren geplaatst te zijn op Facebook ging het aantal likes bij sommige ondernemers sterk omhoog. Bakkerij Meeuwissen was van begin af aan een zeer snelle stijger en werd voorzien van veel commentaar. Jackies Lingerie uit de Emmastraat volgde geleidelijk.
Nadat Rheden Nieuws het bericht gedeeld had nam het aantal likes ziende ogen toe. Hierdoor kwamen er twee nieuwkomers bij de stijgers; Huiskes Mode en Ami Kappers. Dit legde hen geen windeieren want ze werden 1e en 3e. Extra vermelding krijgen Aalbers Juwelier en de Wereldwinkel beiden aan de Hoofdstraat.
Huiskes Mode is een van 6 zaken van de holding uit Twello. Er werken bij Huiskes Mode in Velp 6 dames bij toerbeurt. Dit bedrijf bestaat inmiddels al weer 20 jaar in Velp. Een van deze dames wisselt de etalage om de paar weken van setting. De kaartenpop etalage had wel even wat tijd en aandacht gevergd. Op de foto van Huiskes Mode de dames A. Lohrman, E. Noort en F. Fennis-Kooter.

Meeuwissen bakkerij heeft heel vaak feest- of seizoen gerichte etages. Meeuwissen is ook het oudste bedrijf van de drie en behoort ook tot een van de oudste bedrijven van Velp, zie ook; http://www.historievandaalhuizen.nl/index.php/nijverheid/winkels/105-bakkerij-meeuwisen. Op de foto de heer en mevrouw Meeuwissen medewerkers.

Het net nieuw Velpse bedrijf Ami kappers, sinds eind 2015 en onderdeel van Ami Kappers uit Didam, heeft haar likes o.a. te danken een de grote schare van volgers en de frisse moderne uitstraling van het nieuwe bedrijf. Op de foto mevrouw A. Polman (filiaalmanager met certificaat) en medewerkers.
191220153
Kerst 2016, Velpse ondernemers, laat het bedrijf maar van z’n mooiste kant zien tijdens de kerstetalage van 2016. De redactie is er weer bij en het publiek zal weer stemmen!