Muziekdag Roncallischool 15 april

19 apr 2019, 12:00 Nieuws
muziekdag roncallischool lucia gorissen
VELP - Maandag 15 april was er op de Roncallischool een echte ‘muziekdag’. Tien musici van Harmonie Unisono uit Velp gaven elke groep van Roncallischool een ‘muzikale’ workshop.
Tijdens deze workshop luisterden de leerlingen en leerkrachten niet alleen naar de mooie muziek van ‘The Lion King’; ze mochten ook zelf een muziekinstrument uitproberen, van alle kanten was men enthousiast.
Het doel van deze activiteit is om de kinderen kennis te laten maken met verschillende muziekinstrumenten. Ze leerden over slagwerk-, koperblaas- en houtblaas-instrumenten. Een harmonieorkest heeft geen snaar- of strijkinstrumenten zoals gitaar of viool.

Proeflessen

Meerdere leerlingen van de Roncallischool hebben zich aangemeld voor enkele proefmuzieklessen. Dit is een naschoolse activiteit, waarbij de Buitenschoolse Opvang Puck & Co is betrokken. Na drie lessen wordt dit project begin juni afgesloten met een klein concert op school. Leerlingen die de smaak te pakken hebben kunnen natuurlijk doorgaan met muzieklessen.

Project “Meer muziek in de klas”

“Meer muziek in de klas” is een mooi landelijk project en voor iedereen een impuls om met muziek aan de slag te gaan! Misschien het begin van een mooie hobby voor het leven of zelfs de start van een professionele muziekcarrière!
Het Rhedense Cultuurbedrijf RIQQ en vooral veel enthousiaste mensen werken nauw samen in dit project. De Roncallischool en Harmonie Unisono zijn blij met deze speciale muzieklessen!