Muzieklessen op de Prinses Margrietschool Spankeren

01 apr 2016, 13:10 Nieuws
muzieklessen op de prinses margrietschool 001
SPANKEREN - Muziekvereniging Wilhelmina heeft in samenwerking met muziekdocent Anja Lucassen op de Prinses Margrietschool een muziekproject gestart,
Eind februari is gestart met muziekonderwijs in groep 3 en 4. De muzieklessen worden verzorgd door mevrouw Anja Lucassen. Zij is door Susan Lutke opgeleid voor het geven van muzieklessen aan o.a. basisschoolleerlingen en de lessen worden gegeven op donderdagmiddag van 14-15 uur.
Op donderdag 31 maart hebben de muzikanten van het opstaporkest en het opleidingsorkest van Muziekvereniging Wilhelmina samen met de leerlingen van groep 3-4 muziek gemaakt. De leerlingen werden actief betrokken bij de muziekstukken en leerden zo dat samenspelen essentieel is voor muziek. Aan het einde van de les mochten de leerlingen zelf een cornet, trombone, hoorn en drumstel proberen. Ook hier was het enthousiasme groot.
Dirigent Ferdinand Sikkelbein vertelde onder andere welke soorten instrumenten een fanfare orkest heeft, wat stemmen is en wat een een dirigent doet.
Het schoolproject loopt tot de zomervakantie.
Dennis de Ruiter, locatieleider van de Prinses Margrietschool was zeer positief over de kwaliteit van de opleiding en het effect op de kinderen. Deze muzieklessen zijn mogelijk gemaakt door Rhedens cultuur bedrijf RIQQ.
Muziekvereniging Wilhelmina en de Prinses Margrietschool hopen op een vervolg van dit buitengewoon succesvolle project.
Meer informatie over Muziekvereniging Wilhelmina vindt u op de website www.wilhelmina-spankeren.nl . of via de secretaris [email protected] , Telefoon: 0313 450295
(Foto's: Berry Eskes)
img 0001
img 0002