Nog 99 dagen en dan start de Giro d’Italia in Apeldoorn

26 jan 2016, 23:00 Nieuws
big start giro ditalia 2016
REGIO – Donderdag 28 januari is de Giro d’Italia nog precies 99 dagen af van haar “Big Start” op 6 mei met een ongeveer 10 kilometer lange individuele tijdrit door Apeldoorn.
Kort geleden hield gemeente Rheden samen met Giro Gelderland en andere organisaties een informatieavond in het gemeentehuis. Alle ondernemers uit de gemeente waren voor deze avond uitgenodigd, ongeveer 100 ondernemers gaven gehoor aan deze uitnodiging en lieten zich voorlichten en stelden vragen.
Unieke kans voor ondernemend Rheden
Aan het einde van de derde etappe zullen 5 dorpen in gemeente Rheden doorkruist worden door het gehele deelnemersveld en er zullen duizenden bezoekers naar de wedstrijd komen kijken. Een unieke kans voor ondernemers in de gemeente Rheden hier een graantje van mee te gaan pikken en bezoekers te huisvesten, voeden en te laten recreëren in onze prachtige gemeente!
rheden.nieuws.nl is hiervoor de Facebookpagina GiroRheden
gestart en nodigt ondernemers, verenigingen, particulieren en stichtingen uit hierop hun activiteiten te plaatsen en inwoners en bezoekers hiermee op deze manier bekend te maken. Ook het Twitteraccount @GiroRheden
is in de lucht gebracht en kan hiervoor gebruikt worden.
Uiteraard is op http://rheden.nieuws.nl ruimte voor publicaties zoals advertorials en banners welke verspreid worden via social media. Meer informatie hierover mailen naar [email protected] .
Route
De wielerkaravaan zal zondagmiddag 8 mei, over de N348, Spankeren en Dieren doorkruisen om vervolgens via Ellecom en De Steeg naar Rheden te rijden. In Rheden wordt bij het Pannekoekhuis Strijland de Schietbergseweg en daarna de Posbank opgefietst om vervolgens via de Beekhuizenseweg richting Velp te gaan. Op de Bovenallee wordt de zogenaamde “Muur van Aalbers” nog genomen en gaat de Karavaan via de Arnhemse Allee naar de finish in Arnhem.
etappe3
De organisatie liet de HAN een onderzoek doen naar de positieve effecten die het wereldevenement met zich mee kan brengen. Hieronder enkele getallen.
  • Lange termijn waarde van €76 miljoen, economische en toeristische impact
  • Gedurende de drie weken 12 miljoen toeschouwers als publiek langs de routes, waarvan ongeveer 2,4 miljoen jonger is dan 14 jaar
  • Uitzending in 192 landen met een bereik van 125 miljoen huishoudens en 764 miljoen kijkers
  • Facebook 380.000 fans, Twitter 200.000 volgers, Instagram 10.000 volgers, Google+ 230.000 volgers, YouTube 2,5 miljoen views
  • 9 miljoen website bezoeken in mei (giroditalia.it)
  • 460.000 bezoekers bij de Big Start (Ploegenpresentatie, 1e, 2e en 3e etappe)
  • Gelderse economische impuls mogelijk €11,25 miljoen
Subsidie
Gemeente Rheden heeft een bedrag van €15.000 vrij gemaakt als subsidiebudget voor side-events, deze moeten dan wel voldoen aan een de volgende onderwerpen: Giro d’Italia, Italië en/of fietsen, er moet een stuk sociale binding van de activiteit uitgaan en het mogen geen commerciële activiteiten zijn. Wil je meer weten over de mogelijkheden? Bel dan met de gemeente of mail naar [email protected] .