Op de tribune of naar de webcam bij plaatsing passerelle Traverse Dieren

30 mrt 2017, 17:50 Nieuws
noorder parallelweg 25 3 17 001
DIEREN - In het weekend van 8 en 9 april verandert het aanzien van Dieren ingrijpend. Aannemer Reef Infra hijst op deze dagen de individuele onderdelen van de voetgangersbrug (passerelle) met een grote kraan op hun definitieve positie.

Tribune

Belangstellenden kunnen het werk volgen vanaf een speciaal voor de gelegenheid opgestelde tribune aan de zuidzijde van het spoor (zie kaartje).

Afsluiting en geen treinen zaterdagmiddag 8 april

In verband met de werkzaamheden rijden er geen treinen en is de Noorder Parallelweg afgesloten. Ook de N348 wordt tussen de Harderwijkerweg en de Kanaalweg zaterdagmiddag voor enige uren afgesloten voor verkeer. Verkeersregelaars leiden het verkeer om.

Voorbereidingen

Op dit moment zijn de werkzaamheden aan de passerelle in volle gang op de voorbouwlocatie op de hoek van de Noorder Parallelweg en Koningin Julianalaan. Delen van de oversteek staan hier al klaar.
Passerelle <a href=Traverse Dieren" width="1240" height="698" />

Meest spectaculaire momenten op zaterdag

Op zaterdag zijn de meest spectaculaire momenten te verwachten. Rond het middaguur wordt de zuidbrug ingehesen en gemonteerd. Als de werkzaamheden voorspoedig verlopen dan kan dit moment ook vervroegd worden. Rond het avonduur begint het hijsen en monteren van het noordelijke gedeelte. Dit duurt waarschijnlijk tot 22.00 uur. De zondag is gereserveerd voor de afbouw.

Tribune of webcam

Belangstellenden kunnen de werkzaamheden op verschillende manieren volgen. Op zaterdag en zondag staat er een tribune opgesteld met ongeveer 150 zitplaatsen. Ruimte voor het parkeren van auto’s of fietsen is er niet: belangstellenden wordt verzocht te voet te komen. Tijdens het weekend zijn de werkzaamheden ook live te volgen via een webcam. De beelden zijn te bekijken op: http://prorail.bouwwebcam.nl/dieren of via de link op http://www.traversedieren.nl .

Wegafsluiting Noorder Parallelweg en N348

In verband met de werkzaamheden is de Noorder Parallelweg van vrijdag 7 april 00.00 tot en met maandag 10 april 23.59 uur afgesloten voor verkeer. De N348 is op zaterdag 8 april ‘s middags tijdelijk dicht tussen de Harderwijkerweg en de Kanaalweg.

Bus in plaats van trein

In verband met de werkzaamheden rijden er op zaterdag 8 en zondag 9 april geen treinen maar bussen. Deze bussen stoppen bij het Wilhelminaplein. We adviseren voor vertrek de reisplanner op http://NS.nl te raadplegen voor actueel reisadvies.
Passerelle Traverse Dieren