Openbare repetitie van het Velper Bach Ensemble

14 apr 2016, 19:26 Nieuws
bwi6ep5wb6gmmezc637lth1a6 velperbachensemble
VELP - Het Bach Ensemble">Velper Bach Ensemble houdt op donderdagavond 28 april aanstaande een openbare repetitie aan de Dr. Fabiusstraat 12 te Velp.
Het Velper Bach Ensemble te Velp is een gemengd koor en telt nu ongeveer 60 leden. Het heeft al vele gedenkwaardige concerten georganiseerd. Zoals de naam al doet vermoeden, staat de muziek van Johann Sebastian Bach centraal.
Recent is de Matthäus Passion weer uitgevoerd. In de afgelopen jaren zijn van dit genie ondermeer de Johannes Passion, het Magnifcat en het Weihnachtsoratorium ten gehore gebracht. Niet alleen van Bach, maar ook muziek van Händel, Vivaldi en Mozart behoort tot het repertoire. Een aantal prachtige werken van C.P.E. Bach, Felix Mendelssohn en Antonin Dvořák is in voorbereiding.
De leden van het Velper Bach Ensemble leggen de lat hoog. Zij willen zo goed mogelijk presteren, zonder dat hun plezier in het zingen tekort wordt gedaan. De lovende kritieken vertellen, dat het koor keer op keer daarin slaagt, maar het wordt er langzamerhand niet gemakkelijker op. Zoals vrijwel bij alle koren het geval is, heeft ook het Velper Bach Ensemble te maken met een gestaag verloop onder de leden en dat gaat ten koste van een goede balans tussen de verschillende stemgroepen. Het is daarom, dat de tenoren en bassen enige versterking kunnen gebruiken.
Het eerst volgende concert staat gepland voor 27 november 2016 in de Grote Kerk te Velp. Het motet “Jesu, meine Freude” van J.S. Bach en "Anthem for the Funeral of Queen Caroline" van G.F. Händel en een instrumentaal intermezzo vormen het programma. Op dit moment wordt deze muziek ingestudeerd.
Het gezelschap repeteert elke donderdagavond van 20.00 tot 22.00 uur in het NPB gebouw aan de Dr. Fabiusstraat 12 te Velp.
Voor meer informatie kunt u de website van het koor, www.velperbach.nl , raadplegen.
Heeft dit alles uw interesse gewekt? Het Velper Bach Ensemble nodigt u, jong en oud, dan ook van harte uit om te komen naar de openbare repetitie. In de pauze kan van gedachten worden gewisseld met koorleden en de dirigent, Frank Litjens.
Natuurlijk staat de koffie (of iets anders) klaar!