Opening Fototentoonstelling ‘Terug naar huis’

28 jun 2021, 13:35 Nieuws
tentoonstelling terug naar huis
RHEDEN - De fototentoonstelling ‘Terug naar huis’ van fotograaf Jikke Göbel uit De Steeg kan eindelijk bezocht worden.
Op 2 juli 2021 is er eenopen inloopvan 17.00 -18.00 uur. Göbel is aanwezig en signeert op verzoek het bijbehorende fotoboek. Zij maakte dit met journalist en schrijfdocent Marjon Weijzen (uit Rheden) en een tiental schrijvers die zeventigplussers uit Rheden en omstreken interviewden.
Göbel fotografeerde hen vervolgens tijdens een uitstapje ‘terug-naar-een-vroeger-thuis’. De uitjes gingen soms naar een geboortehuis, maar het kon ook naar een boerderij zijn, een landgoed, een school, het Afrikamuseum of het voetbalstadion van De Graafschap.
De fototentoonstelling geeft een krachtig beeld van de generatie die de oorlog nog nét heeft meegemaakt. De tentoonstelling is tot en met1 septemberte bekijken tijdens openingstijden, of op afspraak (www.dorphuisrheden.info/exposities).
Het project Terug naar huis is financieel mogelijk gemaakt door: het Oranjefonds, Provincie Gelderland, gemeente Rheden en Cultuurbedrijf RIQQ.
hermien rijnbende foto tentoonstelling terug naar huis 2
Op de foto :Hermien uit tentoonstelling
Hermien Rijnbende woont al haar hele leven in de ouderlijke boerderij in de Groenestraat. Tijdens een wandeling over landgoed Heuven laat ze hun vroegere land zien en het koetshuis, waar haar vader in november de pacht betaalde aan ‘de juffrouw’ (Catharina Wurfbain).