Orgelconcert in Doesburg door Erik Jan Eradus

23 aug 2021, 14:00 Nieuws
6 erikjan eradus zww foto elina sviklina
DOESBURG – Op donderdagavond 26 augustus 2021 om 2000 uur verzorgt Erik Jan Eradus het zesde concert in de serie van acht zomeravondconcerten, die StiDoMu (Stichting Doesburgse Muziekcultuur) in de maanden juli, augustus en september organiseert.
Erik Jan Eradus werd opgeleid door Bernard Bartelink, Jacques van Ootmerssen en Jean Boyer. Hij is verbonden als organist aan de St. Josephkerk te Haarlem, de Onze-Lieve-Vrouwekerk en de Hofkerk te Amsterdam; daarnaast bespeelt hij ook het orgel van de Cultuurkoepel in Heiloo. Erik Jan verzorgt per jaar zo’n 500 kerkelijke vieringen als cantor-organist-dirigent. Ook geeft hij jaarlijks vele concerten in binnen- en buitenland.
Voor zijn verdienste voor de Franse muziek ontving Erik Jan in 2014 een zilveren medaille van de Société Académique d'Education et d´Encouragement Arts-Sciences-Lettres in Parijs.
Erik bespeelt in Doesburg het grote Walcker orgel, dat door de Volkskrant op de negende(!) plaats van mooiste orgels van Nederland is gezet. Op het programma staan o.a. werken van Reger, Andriessen, Tournemire en een improvisatie van hemzelf.
Kaarten zijn alléén te bestellen,via www.stidomu.nl en kosten € 12,50. In verband met de Corona maatregelen is de kerk veilig ingericht voor 85 bezoekers, die op voldoende afstand kunnen genieten van de prachtige muziek en Martinikerk.
De volgende concerten zijn geplandop 2 (Jetty Podt) en 9 september (Gijs van Schoonhoven begeleidt dan improviserend de vertoning van de beroemde film Pantserkruiser Potjomkin).
orgelconcerten 2021