Plantjesmarkt en demonstratie bloemschikken Groei & Bloei

18 mei 2016, 21:31 Nieuws
plantjesmarkt en demonstratie bloemschikken2
DIEREN/EERBEEK - Al een aantal jaren wordt er een evenement gehouden in de tuin van Gerrit en Tineke Mäkel. Zij organiseren onder de vlag van Groei & Bloei Veluwezoom een plantjesmarkt en demonstratie bloemschikken.
Alhoewel dit evenement erg afhankelijk van het weer is, blijft het een evenement waar veel plantenliefhebbers naar uitkijken. Het is een gelegenheid om eens minder bekende planten te kopen van hobbyisten.
Helaas worden juist vaak die planten verkocht die tijdens het evenement bloeien. Het loont echt de moeite om bij de hobbyverkopers door te blijven vragen over planten die op dat moment niet bloeien. Het zal u verrassen wat allemaal wordt aangeboden.


Handgeschept papier met zaad
Behalve plantjes is er dit jaar gelegenheid handgeschept papier met plantenzaad te kopen. Deze papieren zaadmatjes zijn gemaakt door Annemieke Reukers van de Middelste Molen in Loenen. De Middelste Molen is de oudste papiermolen in Nederland die door vrijwilligers wordt gerund.


Een unieke kans
Ali Bosveld en Marjo de Jager gaan weer bloemschikken. Onze afdeling behoort tot die afdelingen van Groei & Bloei waar het bloemschikken een groot succes is. Zij laten u zien hoe het één en ander in zijn werk gaat. U kunt dus de kunst afkijken en de bloemstukken worden te koop aangeboden, een unieke kans.
In de expositieruimte met aquarellen kunt u een kijkje nemen en natuurlijk kunt u door de mooie, natuurvriendelijke en vogelrijke bostuin wandelen, waarin reeën dagelijks een kijkje komen nemen en een hapje eten.


KNNV en Groei & Bloei
Tineke Mäkel is tuinambassadeur van de KNNV. De Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging heeft een samenwerkingsverband met Groei & Bloei met als doelstelling tuinen in Nederland groener, diervriendelijker te maken en de verstening tegen te gaan. Dit alles in het belang van ons milieu.
Plantjesmarkt en demonstratie bloemschikken Groei & Bloei
Zondag 29 mei van 12.00 tot 16.00 uur. Vrij entree, Charlotte van Bourbonlaan 24, 6961 ER Eerbeek.
Kijk voor meer informatie over Groei en Bloei op: www.groei.veluwezoom.nl of www.bloebelenbellis.nl en voor meer informatie over de KNNV op: www.knnv.nl
plantjesmarkt en demonstratie bloemschikken5