PlusBus Rheden/Rozendaal zoekt bestuursleden en planners

18 mrt 2018, 13:33 Nieuws
2018 03 plusbus 3
De PlusBus Rheden/Rozendaal heeft in 2017 weer een forse groei doorgemaakt. Werden er in 2016 net geen 10.000 ritten gereden, eind 2017 bleef de teller staan op 13.378!
Deze cijfers geven aan dat de behoefte naar dit type van vervoer groot is en, naar ieders verwachting, nog wel verder zal toenemen. Dit “succes” kent helaas ook de alom bekende keerzijde. Als vrijwilligersorganisatie lopen zij steeds meer vast in de bemensing van bestuur en organisatie.
PlusBus Rheden/Rozendaal wil haar voertuigen dagelijks, op werkdagen 4 en in het weekend 1, op de weg houden, dan is hiervoor niet alleen een chauffeur nodig, op de achtergrond wordt ook het nodige werk verzet.
Onze intensieve exploitatie stelt steeds zwaardere eisen aan klant- en materieelbeheer, de administratieve afwikkeling, de personele zorg voor onze vrijwilligers en het onderhouden van contacten in het werkveld van, zoals dat heet, Het Sociaal Domein. Het is niet alleen een complexe vrijwilligerswereld, maar zeker ook een arbeidsintensieve, waarbij niet elke inspanning op de achtergrond direct even productief is.
Net als zovele andere vrijwilligersorganisatie doen zij hun “werk” met een groep toegewijde en enthousiaste personen. De kern die in verhouding meer tijd steekt in het aansturen en organiseren is echter te beperkt van omvang en daardoor kwetsbaar. Hierdoor komt de continuïteit van de organisatie in gevaar. Zonder planners kunnen ritaanvragen niet worden verwerkt, wordt de telefoon niet opgenomen en weet de chauffeur niet waar hij naar toe moet.
PlusBus Rheden/Rozendaal zoekt daarom met spoed mensen die de planning willen komen versterken, zodat ook in de komende vakantieperiode er voldoende bezetting is. Ook zoeken zij twee hands-on bestuursleden voor de aandachtsgebieden planning/ict en vrijwilligers/externe betrekkingen.
De organisatie realiseert zich terdege dat zij in vrijwilligersland geen uitzondering zijn, voor heel veel zaken wordt zwaar geleund op vrijwilligerswerk. Maar willen zij als PlusBus Rheden/Rozendaal, de doelstelling waarmaken en haar dienstverlening op peil houden, dan moeten zij een beroep doen op de mede-inwoners van Rheden en Rozendaal.
Aanmeldengraag op [email protected]
Kijk ook www.plusbusrhedenrozendaal.nl voor verdere info over de organisatie.
N.B. natuurlijk zijn ook nieuwe chauffeurs altijd van harte welkom!

Open Huis

voor nieuwe vrijwilligers

kom vrijblijvend kennismaken met de PlusBus

Zaterdag 31 maart 2018

10.30 uur-12.30 uur

Locatie Rhederhof, ingang Klaproosstraat, Rheden