Posbankloop 2016 gaat mee met de tijd!

27 mei 2016, 17:44 Nieuws
posbankloop2016 1
VELP – Sinds afgelopen jaar worden er diverse veranderingen doorgevoerd bij de organisatie van de Posbankloop, ook dit jaar is dat het geval. Lees onderstaande opsomming en doe mee! Het wordt er alleen maar beter mee!
Wanneer is de Posbankloop?
De Posbankloop wordt georganiseerd op zondag 25 september 2016 in Velp (Gld).
Wat gaat er veranderen?
  • De route van de Posbankloop wordt aangepast, zodat er minder verkeersmaatregelen nodig zijn. Hierdoor kunnen de deelnemers tevens over een mooier en bosrijker parcours lopen.
  • Van elke deelname gaat er een bedrag naar het goede doel: Natuurmonumenten.
  • Er komt een nieuwe website voor de Posbankloop. Deze website zal beter aansluiten op de Posbankloop en is geschikter voor mobiele telefoons en tablets.
  • De organisatie en praktische uitvoering van de Posbankloop is voor de aankomende drie jaar in handen van Stichting Ox.
  • De start en finish vinden beide plaats op de Rozendaalselaan in Velp (Gld) en zijn dus niet meer op twee verschillende locaties.
Waarom is het parcours aangepast?
Ondanks de vele verkeersmaatregelen wordt het steeds moeilijker om het parcours autovrij te houden (men weet via sluipweggetjes op de Arnhemsestraatweg te geraken). Dit leverde gevaarlijke situaties op voor de deelnemers en vrijwilligers.
Sfeer verhogend
Doordat de start en finish niet op dezelfde plaats waren, liepen veel mensen heen en weer tussen de President Kennedylaan en de Rozendaalselaan via de Hoofdstraat.
In de praktijk bleven weinig deelnemers bij de finish kijken omdat ze weer terug gingen naar de start om hun kleren op te halen. Door de start/finish op één locatie te houden, hopen we op een gezelligere sfeer en meer toeschouwers.
Verliest de Posbankloop niet haar karakter? Nee!
  • Nee, dat verwachten we niet. We willen de Posbanklooptraditie voortzetten en niet te veel dingen onnodig overhoop halen. Het parcours is voor 70% ongewijzigd gebleven.
  • De Posbank, Zijpenberg en Emmapiramide (Muur van Aalbers) maken allemaal nog deel uit van het parcours. Het eerste deel is aangepast, waardoor de deelnemers door een prachtig bosrijkgebied lopen via de Herikhuizerweg.
  • Daarnaast zorgen we voor goede drankposten, tijdwaarneming op de Muur van Aalbers en de finish op de Rozendaalselaan. Het parcours blijft adembenemend mooi en de Posbankloop vindt traditiegetrouw plaats in het laatste weekend van september.
Nieuwe hoofdsponsor?
Er is momenteel (nog)
geen nieuwe hoofdsponsor, maar er lopen wel gesprekken. Wel zijn er een aantal nieuwe sponsoren gevonden die middelen beschikbaar stellen aan de Posbankloop en gaan we verder met de trouwe sponsoren van de Posbankloop.
Hoe zit het met de KidsRace?
De KidsRace is een belangrijk onderdeel van de Posbankloop en zal net als afgelopen jaar op de Rozendaalselaan worden georganiseerd.
Wanneer gaat de nieuwe website online?
De nieuwe website wordtl op 1 juli gelanceerd.
Wanneer wordt het nieuwe parcours bekend gemaakt?
Een aantal hardloop- en Posbankloopfanaten zal het nieuwe parcours verkennen. Dit zal worden gefilmd en op 1 juli zal het parcours op de nieuwe website officieel worden onthuld.
posbankloop logo copy