Prijzen uitgereikt voor opruimen vuurwerk in gemeente Rheden

05 feb 2016, 12:30 Nieuws
ronald
ELLECOM - Uit handen van wethouder Ronald Haverkamp heeft Lois Beumer (11 jaar) namens de buurtbewoners van de Buitensingel in Ellecom een tegoedbon gekregen voor een straatbarbecue voor 20 personen.
Lois deed mee aan de verloting die verbonden was aan de vuurwerkopruimactie: Samen afsteken = Samen opruimen.
In 2014 startte de gemeente Rheden de actie Samen afsteken = Samen opruimen. Met als doel samen te zorgen voor een schone buurt. Ook dit jaar was een volle vuilniszak met vuurwerkafval goed voor iets lekkers bij de plaatselijke bakker.
Alle deelnemers maakten kans op een straatbarbecue. Er is door veel buurtbewoners enthousiast opgeruimd en de straten waren dit jaar opvallend snel weer schoon. In totaal zijn er 386 zakken met vuurwerkafval ingeleverd. Dit zijn 10 zakken meer dan 2015.
Ik buurt mee! taart
Ten opzichte van andere jaren was de verloting nieuw. Iedereen die een zak inleverde, maakte kans op een prijs. Naast de straatbarbecue waren er nog meer prijzen te verdelen; twee VVV-bonnen gingen naar deelnemers in Dieren en één naar een deelnemer in Ellecom.
Ook werden drie inwoners in Rheden, Velp en Dieren verblijd met een Ik buurt mee! taart. Bewoners van De Vlashegge in Dieren kregen eveneens een Ik buurt mee! taart voor de leukste foto van de opruimactie.