Rachel Rosier adopteert eerste lammetje Rhedense Schaapskudde

21 feb 2019, 10:46 Nieuws
rachel rosier willem jan de bruin
RHEDEN - Woensdagmiddag, 27 februari komt Rachel Rosier, presentatrice van het welbekende EO programma Checkpoint om 14.00 uur naar de Rhedense Schaapskudde om het eerstgeboren lammetje te adopteren, knuffelen en een naam te geven!
Het nu nog naamloze lammetje werd eerder deze maand in de sneeuw geboren. Kinderen en hun ouders zijn van harte welkom om Rachel te begroeten, haar vragen te stellen, foto's te maken en natuurlijk beschuit met muisjes te eten!
Herderin Cynthia Berendsen zal haar het eerstgeboren lammetje symbolisch overhandigen waarna Rachel het een naam zal geven. Met de adoptie draagt de presentatrice bij aan de instandhouding van de Rhedense schaapskudde . Ook bezoekers kunnen lammetjes adopteren.
(Tekst gaat verder onder de foto)
rhedense schaapskudde cynthia berendsen

Herderin Cynthia Berendsen:

“De eerste geboorte én de eerste adoptie, dat zijn ieder jaar weer bijzondere momenten. De lammertijd is voor onze kudde de drukste, maar ook de mooiste tijd van het jaar. Samen met onze vrijwilligers zijn we dan dag en nacht in de kooi om de schapen die bevallen bij te staan. Gelukkig gaan de bevallingen bijna altijd goed, maar als het nodig is, zijn wij erbij om te helpen.”

Belang Rhedense schaapskudde

Natuurmonumenten vindt schaapskuddes met een herder belangrijk, voor het natuurbeheer en de bijzondere waarde van dit eeuwenoude ambacht; dankzij de Rhedense schaapskudde blijft het open heidelandschap van de Veluwe behouden. De schapen grazen per dag zo’n 7 à 8 uur op de hei; alleen in de lammerperiode zijn ze ook overdag bij de kooi. De Rhedense Schaapskudde bestaat al sinds 1963.

Rachel Rosier

Rachel Rosier, geboren in Amersfoort op 16 maart 1990, is presentatrice en programmamaker voor de Evangelische Omroep (EO). Ze werkt mee aan verschillende programma's, zowel voor als achter de schermen, en verwierf landelijke bekendheid als gezicht van het testprogramma Checkpoint, dat wordt uitgezonden op Zapp, NPO 3. Rachel: “Wist je dat Rachel ‘moederschaap’ betekent....? Deze dag moest er dus een keer komen. Ik kijk er dan ook erg naar uit.”

50ste Lammetjesdag

Bezoekers kunnen ook een lammetje (financieel) adopteren en een naam geven. Traditiegetrouw organiseert de Rhedense Schaapskudde ieder jaar Lammetjesdag op ‘zomertijdzondag’. Dit jaar alweer voor de 50stekeer op zondag 31 maart. Iedereen is die dag welkom om bij de kudde te zijn, te zien hoe de schapen en hun lammetjes worden verzorgd en hoe zij de natuur beschermen.

Kijk voor meer informatie ook op:

De adoptie van het eerste lammetje is een gezamenlijk initiatief van de Stichting de Rhedense
Schaapskudde
en Natuurmonumenten.