Rheden eet smakelijk: Na afgelopen weekend

16 nov 2015, 22:51 Nieuws
pray for paris21
Dit was geen weekend om vrolijk van te worden en dan gaat het niet over de regen die onze dorpen druilerig maakt. De aanslagen in Parijs maken het lastig om gewoon te schrijven over lekker eten.
Maar toch een paar recepten en verder zonder verhaaltjes om een beetje stil te staan bij wat er is gebeurd. Een minuut stilte op papier om te gedenken en vooral te denken.
Mosterdsoep vooraf en de mosterd halen we natuurlijk uit Doesburg. Waterkerssoep met pizzastengels waarbij de Brugse brokkelkaas door ieder pittige oude kaas vervangen kan worden en de bicarbonaat is om de kleur helder groen te houden is zeker niet verplicht voor de smaak. Met de helft van de ingrediënten heeft u nog steeds voldoende soep voor 4 personen. Als u groentebouillon gebruikt is hij vegetarisch. De derde soep is een paddenstoelenvelouté klinkt chique maar is eenvoudig en zacht.
Wat denkt u van fazant in cider met salie , bacon en appel? Of Margret de Canard met cassissaus verse spinazie en truffelpuree? Een beetje eenvoudiger is deze Italiaanse maaltijd: Cotoletta alla parmigiana (gepaneerd kalfsvlees met kaassaus) en als u in plaats van kalfsschnitzel liever iets vegetarisch neemt of varkensschnitzel kan dat ook.
Tot slot heeft u de keus uit een tweetal toetjes: Sauternes sabayon of appeltaart met heerlijke roomvulling en een dunne knapperige bodem. Hij is voor 12 personen, kleiner kan natuurlijk ook.

Rheden eet smakelijk!