Rheden eet smakelijk; Roze Koeken en Asperges

03 apr 2017, 17:54 Nieuws
roze koeken remundo via fotercom cc by sa
COLUMN - Zaterdag hoorde op radio1 in de Nieuwsshow uw columnist dat het aspergeseizoen weer geopend is. Karin Luiten vertelde de luisteraar dat eenvoudig gekookt met boter en ei een hele smakelijke manier is om het te eten, ook met hollandaise saus en sambal goreng asperges zet zij graag op tafel.

Voor niet al teveel geld (toch nog rond de € 10 per kilo) zijn er weer asperges te koop.

Karin Luiten heeft op haar website nog vele aardige recepten en zij heeft een hekel aan pakjes en zakjes. Zij heeft daar zelfs een kookboek aan gewijd.
Als verantwoorde ouders verbiedt u waarschijnlijk uw kinderen roze koeken te eten.
Mevrouw Luiten somt voor u netjes op wat daar in zit: “ Kant-en-klaar Lotus Glacé Originals: Suiker, tarwebloem, plantaardige oliën en vetten (gedeeltelijk gehard), scharreleieren, stabilisator: E422, glucosestroop, lupinemeel, magere melkpoeder, rijsmiddelen: E575 en E500, citroenrasp, zout, conserveermiddelen: E202 en E282, emulgator: E471, voedingszuur: citroenzuur, aroma, kleurstoffen: E120 en beta-caroteen, aardbei- en framboosconcentraat.”
Gelukkig zeurt ze niet en heeft een keurig alternatief waarvan uw (klein)kinderen ook gelukkig worden.
Uw columnist gaat nu asperges schillen in zijn tuintje.

Rheden eet smakelijk!