Overal wordt weer wild aangeboden, vele restaurants hebben de wildmenu’s tevoorschijn gehaald en bieden heel lekkere dingen aan. Jagen op wild is niet onomstreden. Menigeen moet dan ook gniffelen wanneer een jager opgejaagd wordt. Wild is vaak minder wild dan je denkt zoals hier op de Hoge Veluwe.
Deze week wat suggesties om zelf een wildmenu op tafel te zetten.
Om te beginnen een vegetarische herfstsoep
. In plaats van 10 g gedroogd eekhoorntjesbrood adviseren we gewoon een bakje verse paddenstoelen. Wil je echt wild als vooraf dan is dit een leuk recept voor cappuccino van wildbouillon
. Wel de runderbouillon vervangen door wildbouillon en de sherry door port.
Een klassiek kookboek is De volmaakte Geldersche keukenmeyd uit 1756. Het recept voor Hertenragoût van de keukenmeid
maakt u in een ommezien. Let op: het recept is voor twee personen dus even omrekenen als u met meer aan tafel gaat. De hertengoulash
komt ook uit Gelderland om precies te zijn van wijngaard Aan de Breede Beek in Nijkerk.
De herfsttaarten kunnen zowel als toetje als gewoon lekker bij een kop thee na een wandeling over onze prachtige Veluwezoom. De knisperige herfsttaart is ook gewoon grappig om te eten. De taart van Monique
heeft als nadeel dat de ingrediënten wat moeilijker te krijgen zijn. We geven de grootste kans bij een biologische winkel.
Voor wie niet zo van thee houdt na zo’n wandeling door het bos met vallende blaadjes in alle kleuren en liever iets stevigers drinkt: Irish coffee van wildbouillon . Dat is natuurlijk ook een leuk voorgerecht.