Rode loper gaat uit voor Volop Velp Dag

02 sep 2017, 9:15 Nieuws
volop velp dag
VELP - Veelzijdig Velp organiseert samen met Velpse verenigingen op zaterdag 9 september een nieuw evenement in het centrum van Velp onder de titel Volop Velp.

Rode loper

Winkeliers rollen de rode loper uit voor hun klanten en laten ze kijken, ruiken, proeven, luisteren en meedoen aan tal van activiteiten. Op De Overtuin nemen ruim 20 verenigingen deel aan dit evenement met optredens, presentaties en demonstraties.

Volop Velp Dag

Een nieuw seizoen, een nieuwe start. Ondernemersvereniging BIZ Centrum Velp grijpt op zaterdag 9 september de gelegenheid om zich te presenteren. Veelzijdig Velp werkt daarbij samen met verenigingen, clubs, organisaties en groepen om die dag tot Volop Velp Dag te maken.
Door het wegvallen van twee Velleper Donderdag kwam er wat ruimte in de agenda om activiteiten te ontplooien voor de inwoners van Velp en de directe omgeving. Het levert volgens Jan Huurman, activiteitenregisseur van Veelzijdig Velp, dit eerste jaar een kleinschalig evenement op.

Winkeliers doen extra hun best

Ongeveer 30 winkeliers bieden tussen 12.00 en 17.00 uur wat extra’s aan de bezoekers aan. De een doet dat met een demonstratie, een presentatie of een uitleg, terwijl de ander de bezoeker een kijkje achter de schermen gunt, een workshop aanbiedt, laat luisteren naar life muziek of de klant laat proeven.

Overtuin

Het programma op De Overtuin, dat om 13.30 uur begint, wordt gevuld door zo’n 25 Velpse verenigingen. Shows zijn er van de Drum- en Showfanfare Mr. H.M. van der Zandt, Harmonie-orkest Unisono en van Jagyba. Maar kan men ook alles te weten komen over bijvoorbeeld korfbal, tennis, nordic walking, schilderen en muziek maken. Andere verenigingen geven vooral informatie over hun clubs.
Het evenement sluit om 17.00 uur.