Schrijfmarathon Amnesty International in Velp

07 dec 2015, 9:00 Nieuws
banner 3 815x315
VELP - Het schrijven van brieven lijkt een verdwenen ambacht. Maar schijn bedriegt. Op 10 december, de Dag van de Mensenrechten, triomfeert de persoonlijke, handgeschreven brief tijdens Amnesty’s Schrijfmarathon.
Van Nieuw-Zeeland tot Ghana en van Brazilië tot Japan klimmen mensen in de pen. Ze vragen om vrijlating van gewetensgevangenen, om terugdringing van de doodstraf, marteling en discriminatie. Ze geven hoop aan gevangen mensenrechtenverdedigers. Ook in Velp (Gld) kunt u meedoen aan de wereldwijde schrijfmarathon. Er zijn voorbeeldbrieven beschikbaar. Amnesty Velp/Rozendaal nodigt u van harte uit.
Boekhandel Jansen & de Feijter, Emmastraat 6, 6881 ST Velp, Van 7 uur ‘s morgens non stop tot 21 uur!
Om 7:00 uur geeft burgemeester Petra van Wingerden van Rheden het startsignaal bij een “schrijfontbijt”. Men kan voordat men naar het werk gaat al een brief schrijven en als men wil ter plekke een ontbijt gebruiken. Vanaf 20:00 uur is er muziek-met-poëzie.
Om 21:00 uur sluit burgemeester Klein Molekamp van Rozendaal deze schrijfmarathon af. Als men tijdens het schrijven gebruik wil maken van een lunch of om 18:00 uur van een vegetarisch buffet dan kan dat ook.
Voor het buffet is reserveren gewenst via [email protected] of 026-3628959.
Maar de hoofdzaak blijft: brieven schrijven! Amnesty International ziet u graag op 10 december.
Kijk voor meer informatie over Amnesty International op: http://www.velp.rozendaal.amnesty.nl en via Facbook op: facebook: amnesty velp/rozendaal