Sfeervolle lezing door kunsthistorica Jana Waarts

27 nov 2017, 16:40 Nieuws
de sprang velp
VELP - Op zondag 10 december 2017 spreekt Jana Waarts bij de Sprang, centrum voor spirituele ontwikkeling te Velp. De lezing begint om 10:30 uur en wordt afgerond tussen 12:00 en 12:30 uur.
In deze multimediale presentatie proberen dedeelnemers door middel van kunst, muziek en video beelden de door eenvoud ontroerende Franciscus van Assisi (1181/1182-1226) te achterhalen. Deze persoon blijft voor velen in de westerse wereld, of ze nu rooms katholiek of protestant zijn, of geen geloof hebben- het voorbeeld bij uitstek van een christen.
jana waarts
In de tijd waarin de rooms-katholieke Kerk op het toppunt van haar macht en rijkdom stond, was zijn leven voor de armoede zoals dat door Jezus Christus zelf werd voorgestaan, een welsprekende herinnering aan de waarden van het evangelie.
Franciscus was ook een bijzondere natuurliefhebber. Het beroemde Zonnelied dat hij schreef is daar een indrukwekkende getuigenis van. Naast het Zonnelied zijn er ook veel verhalen en legenden ontstaan rond Franciscus en de natuur.
We zullen ontdekken dat zijn denken, de legenden rondom hem en zijn passies in de wereld en in de "wereld van de kunst" veel invloed hebben gehad.
Drs. Jana Waarts geeft cursussen en lezingen over kunst en cultuur vanuit de multidisciplinaire studie cultuurwetenschappen en kunstgeschiedenis. http://www.paideia.nl
Toegang: €8 inclusief consumptie. Leden/begunstigers hebben vrij toegang.