Sinterklaasintocht in dorp Rheden

22 okt 2015, 9:54 Nieuws
dv2bmcuvrb0e0vhprmxd5kjao 131116 intocht sinterklaas rheden 010 2
RHEDEN - Op zaterdag 14 november zal Sinterklaas aankomen in het dorp Rheden.
In de zaal van Ons Huis zullen de clowns Max en Sjappie het kinderfeest verzorgen voor alle kinderen tot en met 8 jaar. Het feest begint om 11.00 uur, de zaal is open vanaf 10.45 en de toegang is gratis.
Om 12.00 uur zullen de Wegwijspieten de kinderen in de zaal ophalen om onder begeleiding van de jeugdband van de March & Showband samen in optocht naar de haven van Thomassen te vertrekken. Enkele bestuursleden van Rhedens Dorpsbelang zullen aan alle kinderen iets lekkers uitreiken bij de uitgang van de zaal.
De stoet vertrekt van Ons Huis aan het Mr. B. van Leeuwenplein om via de Arnhemseweg, Veerweg Apollostraat, Dorpsstraat en Schaarweg aan te komen bij de Haven van Thomassen, waar de boot met aan boord de Sint om 12.30 zal aankomen. Ook op de kade zal de Jeugdband spelen.
Nadat de Sint de kinderen op de kade begroet heeft, stapt hij in de koets om weer in optocht via de Schaarweg, Dorpsstraat en Groenestraat op het Mr. B. van Leeuwenplein aan te komen. Daar zal hij officieel welkom geheten worden door de burgemeester mevrouw van Wingerden en de covoorzitter van Belangenvereniging Rhedens Dorpsbelang Chris van Zwam.
De grote stoel zal klaarstaan op het van Leeuwenplein en daar zal Sint de tijd nemen voor een kort praatje, het maken van een foto of het in ontvangst nemen van tekeningen.