Oudere dame slachtoffer van babbeltruc in Velp

26 okt 2016, 14:51 Nieuws
2015 10 22 preventiebijeenkomst over insluiping babbeltrucs en inbraken 018
VELP - Op dinsdag 25 oktober heeft er zich een babbeltruc plaatsgevonden in een woning aan de Tramstraat te Velp. Dit laat politie Velp weten op haar Facebookpagina .
Hierbij zijn vermoedelijk 2 a 3 vrouwen betrokken die zich voordeden als thuiszorgmedewerkers. Met een smoesje kwamen de dievegges de woning binnen en wisten van een oude dame enkele sieraden en contant geld weg te nemen.
Uiteraard is de politie een onderzoek gestart. Weet u iets over deze vrouwen of heeft u andere relevante informatie over deze babbeltruc dan horen zij dat graag via 0900-8844 of ga langs bij het politiebureau in Velp.
'Wij raden u aan om zorgvuldig te zijn in het toelaten van vreemden in uw woning. Mocht u de persoon toch binnen willen laten, spreek dan met deze persoon een tijdstip af waarbij een bekende van u aanwezig is en geef dit ook aan de persoon bij de deur aan.
Laat u in geen geval onder druk zetten om de persoon toch direct binnen te laten. Schaam u niet om een legitimatie te vragen en dit te verifiëren bij het desbetreffende bedrijf. Als iemand te goeder trouw is, zal men het geen probleem vinden zich te legitimeren.
Heeft u ook maar enige twijfel over de persoon en/of het verhaal, laat iemand dan sowieso niet binnen'. aldus de politie
Voor meer informatie over babbeltrucs kunt u terecht op de themapagina over babbeltrucs. https://www.politie.nl/themas/babbeltruc.html .