SP Rheden in actie voor Nationaal Zorgfonds

04 jul 2016, 10:49 Nieuws
zorgfonds logo blanco
De SP is landelijk een campagne gestart voor een Nationaal Zorgfonds. De SP vindt dat de zorg veel te bureaucratisch is en dat er onnodig veel geld wordt verspild aan de marketing van zorgverzekeraars en het jaarlijkse overstapcircus.
Het eigen risico wordt gezien als een onwenselijke drempel om gebruik te maken van zorg.
De SP wil de basisverzekering in zijn geheel overhevelen naar een Nationaal Zorgfonds. Dat zorgfonds neemt de uitvoering van de basisverzekering over van de zorgverzekeraars. Het eigen risico wordt afgeschaft en de basisverzekering gaat ook de tandarts, fysiotherapie en GGZ weer vergoeden.
Ook de SP in Rheden zal zich in gaan zetten voor deze campagne. Opzaterdag 9 julizal de SPvanaf 13:00 uuraanwezig zijn op het Callunaplein in Dieren. Inwoners kunnen daar hun steun geven aan deze campagne en zich aansluiten.
“Steeds meer mensen kunnen de premies voor de zorgverzekeringen niet meer betalen. Als je chronisch ziek bent, dan betaal je per jaar 385 euro aan eigen risico. Dit is een boete op ziek zijn!
Ook bij onze afdeling komen de laatste jaren steeds meer signalen dat inwoners uit onze gemeente de hoge kosten ook niet meer op kunnen brengen. Inwoners die door het eigen risico schulden opbouwen. Tijd voor verandering dus!
Inmiddels hebben landelijk al ruim 46.000 mensen hun steun uitgesproken. We hopen dat ook veel inwoners uit onze gemeente zich aan gaan sluiten bij deze campagne.” Aldus Tamara Koppelaar, afdelingsvoorzitter SP Rheden.