Stationskiosk in Velp weer open door een bijzonder duo

07 mrt 2017, 13:55 Nieuws
stationsplein 6 3 17 001
VELP - Bandar Alrached en Bart Vollaard zijn de trotse eigenaren van de op 6 maart heropende kiosk op station Velp. Reizigers en buurtbewoners kunnen er weer snack, broodjes en drinken kopen. Binnenkort gaan ze ook thuisbezorging realiseren.
De Syrische Arnhemmer Bandar Alrached heeft veel horeca ervaring, hij was in Aleppo manager in het hotel/restaurant van zijn vader. In 2014 vluchtte hij naar Nederland vanwege de aanhoudende burgeroorlog in Syrië. Nu woont hij met zijn vrouw en kinderen in Arnhem en is hij druk bezig om de Nederlandse taal te leren.
In de leegstaande stationskiosk zag hij een buitenkans: “Ik zie uit naar het contact met Nederlandse mensen, en ik wil gewoon weer zelf mijn geld verdienen om ook goed voor mijn kinderen te kunnen zorgen.”
Alrached en Vollaard ontmoetten elkaar bij VluchtelingenWerk, waar Vollaard vrijwilliger is. Zij herkenden in elkaar het ondernemerschap en begonnen te dromen over een eigen horeca-onderneming. De 67-jarige Vollaard uit Arnhem heeft nog weinig trek om stil te zitten en vertelt enthousiast over dit nieuwe avontuur:
“We zetten dit samen op en in het begin zal ik ook in de kiosk werken. Als het eenmaal loopt, blijf ik meer op de achtergrond om de boekhouding te verzorgen en te kijken of alles volgens de regels gaat.”
Openingstijden van de kiosk: maandag tot en met vrijdag vanaf 06.45 uur tot 21.00 uur. Op zaterdag opent de kiosk van 13.00 tot 22.00 uur en zondag zijn ze gesloten.
Klik op de bovenste foto voor meer foto's.
Snackbar Rasmi, gaat de zaak van Alrached heten, vernoemd naar zijn zoon Rasmi (13).
Lees ook: