Tijs van den Brink in Rheden in discussie over de jacht

30 okt 2018, 11:06 Nieuws
tijs van den brink in discussie over de jacht
RHEDEN - Waar zijn verassende overeenkomsten en welke verschillen zijn niet te overbruggen? Op woensdag 31 oktober gaat het ‘NieuwLicht’-café over ‘De Jacht’. EO-presentator Tijs van den Brink gaat in gesprek met tegenstanders van de jacht, Pauline de Jong, secretaris Fauna4life en voorstander van de jacht Erik Koffeman, secretaris Faunabeheereenheid.
Ecoloog Hugh Jansman deelt zijn kennis en ervaring. Locatie van het café is ‘Restaurant de Houtplaats’ op 2 minuten lopen vanaf Station Rheden.
Tijdens de avond voeren niet alleen deze drie experts het gesprek. Verschillende idealen en opvattingen over de zorg voor de natuur lijken diep in ons geworteld. Juist daarom krijgen ook de aanwezigen het woord in het gesprek over de jacht en afschot. Thema’s die in de avond worden aangestipt zijn: huidig wildbeheer, alternatieven, het sentiment wat er bij de jacht leeft en toenadering.
Doel van de discussie is om overeenkomsten te vinden en verschillen te benadrukken. Dit café is een van de reeks die eerder gingen over technologie en goddelijkheid, een roze lente in de kerk en hoe om te gaan met oud worden. De ‘NieuwLicht’ Cafés zijn bedoeld als plek van ontmoeting, gesprek en debat rond belangrijke thema’s.
Aanmelden voor het event kan hier: https://www.facebook.com/events/1089422634554429/
Woensdag 31 oktober, Restaurant de Houtplaats, 19:30 - 22:00 uur, Schietbergseweg 28, 6991 JD Rheden.