Traverse Dieren: Afsluiting Kanaalweg bij kruispunt Spankerenseweg

20 apr 2018, 9:18 Nieuws
traverse dieren spankerenseweg edybrug kanaalweg n786 10
DIEREN/SPANKEREN - De Kanaalweg (N786) ter hoogte van het kruispunt met de Spankerenseweg is vanaf maandag 30 april (19:00 uur) tot uiterlijk woensdag 2 mei (17:00 uur) afgesloten voor alle verkeer; er zijn alternatieve routes.
De afsluiting is nodig omdat er werkzaamheden worden verricht bij de Edybrug. Het is onderdeel van de nieuw aan te leggen riolering. De afsluiting valt precies in de meivakantie waardoor er minder hinder is voor de Dierenaren.
Doorgaand verkeer Spankerenseweg vanaf de N786 (Kanaalweg) wordt omgeleid. Om veiligheidsredenen geldt de afsluiting voor alle verkeersdeelnemers.

Alternatieve routes

Er zijn alternatieve routes ingesteld (zie bijgevoegd kaartje). Het doorgaande verkeer richting Zutphen en Arnhem volgt de omleidingsroute via de N786-Imboslaan-Harderwijkerweg-N348. Het doorgaande verkeer richting Eerbeek volgt de omleidingsroute via de N348-Harderwijkerweg-Imboslaan-N786.
Vanuit Dieren centrum is de route via de Harderwijkerweg en Wilhelminaweg. Fietsers en voetgangers kunnen via de Zuider Parrallelweg- Enkweg en de Spankerensebrug- Geitenbergweg.

Bedrijven

Bedrijven aan de Spankerenseweg blijven bereikbaar via de Wilhelminalaan en de Spankerenseweg. Lindegas en bedrijven Rinaldostraat zijn via de N786 (Kanaalweg) wel bereikbaar.
Werkzaamheden bij de Edybrug

Hulpdiensten

De verkeersmaatregelen zijn afgestemd met de wegbeheerders (provincie en gemeente) en de hulpdiensten zijn vooraf over de afsluiting geïnformeerd.

Traverse Dieren

Bij Traverse Dieren werken provincie en gemeente aan het verbeteren van de doorgaande weg zodat er minder files komen. Het gehele gebied rond het station wordt verbeterd en veiliger gemaakt. Dit heeft een grote impact op Dieren en de inwoners en betekent ook voor automobilisten dat zij zich moeten aanpassen. Tot aan de zomer 2018 moeten weggebruikers gebruik maken van alternatieve routes. En dat is soms even wennen. De provincie en de gemeente werken nauw samen om de verkeershinder zoveel mogelijk te beperken. Werken aan de weg kan echter niet zonder verkeershinder. Wegwerkzaamheden zijn altijd van tijdelijke aard. Je houden aan de alternatieve routes betekent bijdragen aan verkeersveiligheid en, verminderen van hinder voor de omgeving.