TV Beekhuizen haalt €21.481 op voor de Esther Vergeer Foundation

04 okt 2016, 10:03 Nieuws
opbrengst veiling1
VELP - Op zondag 2 oktober werd de rolstoellift bij de tennisclub feestelijk geopend. De lift, die er werkelijk prachtig bij ligt, biedt de rollers de mogelijkheid om zonder hulp zelfstandig naar de hal te gaan.
Wethouder Constans Pos, die samen met Jennifer Coenraad de openingshandeling verrichtte, was ook onder de indruk van de mooie en veilige constructie. Overal is aan gedacht en de brede glazen schuifdeur op de begane grond, ziet er fantastisch uit. Je rijdt van daaruit zo de halbanen op!

Het goede doel

Na deze feestelijke actie was het tijd voor de traditionele veiling, direct na afloop van de clubkampioenschappen. Het goede doel dit jaar is de Esther Vergeer Foundation. Een logische keuze in het jaar waarin de tennisvereniging ook al een open dag voor kinderen in een rolstoel organiseerde en er meer activiteiten zijn voor deze doelgroep.

Goede redenen

Er was vooraf een extra goede reden om een enorm bedrag bij elkaar te veilen. De club wilde maar liefst 10.000 euro voor de Foundation van Esther Vergeer ophalen; ja best ambitieus, maar maximaal dat bedrag zou worden verdubbeld voor het goede doel en ook nog eens uitgekeerd worden aan Beekhuizen.

NH1816 Verzekeringen

Dit vanwege een door Beekhuizen gewonnen ‘goede-doelen-wedstrijd’ van NH1816 Verzekeringen, die dit jaar 200 jaar bestaat. Titel van de winnende Beekhuizen presentatie was: Het loopt op rolletjes…
En dat bleek te kloppen!
Bij de veiling kwam het ene mooie item na het andere voorbij. Voor veilingmeester Theo en zijn assistente Manuela, was het gewoon heel hard werken. Want wat werd er geboden. Door de prachtige spullen op tafel en de enthousiaste tennissers en andere bezoekers is de gedroomde opbrengst gehaald en zelfs meer dan dat!
De opbrengst bleek na afloop maar liefst €11.481 en dat wil zeggen dat de Esther Vergeef Foundation €21.481 tegemoet kan zien en er ook nog eens € 10.000 richting Beekhuizen wordt gestuurd, hoe mooi is dat!

Rolstoelers

En met dat geld kan de tennisvereniging weer verder investeren in aanpassingen die nodig zijn voor volledige integratie van rollers binnen de tennisclub.
Klik op de bovenste foto voor meer foto's.