Twan Teunissen op bezoek bij Groei & Bloei afdeling Veluwezoom

12 jan 2016, 17:11 Nieuws
groei bloei veluwezoom1
SPANKEREN - Twan Teunissen brengt op donderdag 21 januari een bezoek aan leden en belangstellenden van Groei & Bloei Veluwezoom.
Twan Teunissen werkt bij ARK Natuurontwikkeling en hij is bekend als presentator van het natuurprogramma BuitenGewoon van Omroep Gelderland.
25 jaar Gelderse Poort
In de Gelderse Poort wordt sinds 25 jaar gewerkt aan ontwikkeling van nieuwe natuur in de uiterwaarden van Rijn en Waal. Hier, aan de top van de Nederlandse delta, is het landschap op veel plekken radicaal veranderd.
Landbouw maakte plaats voor natuur waar de rivier, planten en dieren hun gang mogen gaan. De ontwikkeling van maar liefst 3.000 hectare nieuwe uiterwaardennatuur in iets meer dan 20 jaar tijd maakt de Gelderse Poort uniek in Nederland. Natuurontwikkeling gaat er hand in hand met economische en maatschappelijke ontwikkelingen, zoals hoogwaterbescherming en duurzame delfstofwinning.
Dankzij de nieuwe natuur is het aantal toeristen in de Gelderse Poort flink toegenomen. De uiterwaarden, die vroeger in gebruik waren als boerenweilanden en akkers, zijn omgetoverd tot bloemrijke graslanden, moerassen, ruigtes, struwelen en bossen waar grote kuddes runderen en paarden doorheen trekken. Het natuurherstel gaat hier razend snel, dat blijkt telkens weer als dieren en planten spontaan terugkeren. Ook de zeearend is gesignaleerd.
U kunt de lezing bijwonen op donderdag 21 januari in Spankeren in De Kerkhorst, Dorpsweg 65 A. Aanvang 19.30 uur. Entree voor Groei & Bloei-leden is gratis. Andere belangstellenden betalen € 3,--. Koffie/thee voor iedereen € 0,50.