Unieke eindvoorstelling schoolproject in Ellecom

01 jun 2016, 21:21 Nieuws
inge van den hoven wieger wordt wakker
ELLECOM – Vrijdag 3 juni organiseert Muziekvereniging Excelsior uit Ellecom en De Steeg een unieke muziekvoorstelling in samenwerking met de Anne Frankschool uit Ellecom. Deze voorstelling vindt plaats om 15.30 uur in de feesttent op het dorpsplein in Ellecom.
De aanleiding
In mei 2018 bestaat Muziekvereniging Excelsior 125 jaar. De oudste fanfare in de wijde omtrek. Een vereniging van en voor de inwoners uit de dorpen Ellecom en De Steeg.
In de aanloop naar dit 125 jarig bestaan zullen er diverse activiteiten voor de inwoners van beide dorpen worden georganiseerd.
inge van den hoven fotografie3
Het eerste is een fantastisch schoolproject dat de vereniging afgelopen oktober is gestart op de Anne Frankschool. Een project waarbij muzieklessen werden gegeven op school aan de leerlingen uit de groepen 3/4 en 5/6. In 18 muzieklessen hebben de kinderen spelenderwijs kennis gemaakt met diverse instrumenten, ritmes, tempo’s en dynamiek.
Tot slot werd er gezamenlijk in een 3-tal repetities met de muziekvereniging een musical ingestudeerd, die op3 juniaanstaande, met medewerking van de Oranjevereniging Ellecom, voor alle inwoners van het dorp ten gehore gebracht zal worden. DE toegang is gratis.
Bij de musical “Wieger wordt wakker” staat het verhaal van Wieger centraal. Wieger is een jongetje dat in de nacht voor zijn eerste muziekles droomt over alle mogelijke instrumenten in een fanfare.
generale repetitie 1