De Veluwezoomloop een historische uitdaging in een prachtig stuk natuur

03 sep 2018, 9:31 Nieuws
foto met logo 6301
DIEREN - Zaterdag 6 oktober is het zover, dan organiseert AV Gelre uit Dieren de Veluwezoomloop. Een hardloopwedstrijd met Koninklijke geschiedenis!

Nieuwe route

De nieuwe versie van de Veluwezoomloop gaat onder andere over de Carolinaberg en de Willemsberg. Beide heuvels zijn vernoemd naar de kinderen stadhouder Willem IV en Anna van Hannover. Tussen deze heuvels loopt de Koningsweg, deze vormt de verbinding tussen de heuvels. Nu heeft dit prachtige natuurgebied geen ruimte meer voor de jacht zoals vroeger het geval was, nu is het ‘t decor voor een sportieve hardloopuitdaging.

Afstanden

De volwassen hardlopers kunnen zich inschrijven voor 7,5, 15 of 21,1 kilometer. Voor de jeugd is er een kidsrun van 1,25 en 2,5 kilometer. Deze kidsrun gaat van start om 10.15 uur en de volwassenen starten vanaf 11 uur.

Voor het hele gezin

De Veluwezoomloop is er voor het hele gezin! Voordat de volwassenen gaan lopen, kunnen de kinderen deelnemen aan de kidsrun. Er zijn twee wedstrijden van 1,25 en 2,5 kilometer. Na afloop krijgen de kinderen een moderne Koninklijke onderscheiding om in de historische sferen te blijven.
Alle informatie en de link om je in te schrijven kun je vinden op de site van AV Gelre: www.veluwezoomloop.nl of stuur een mail naar [email protected]
Tot zaterdag 6 oktober!
veluwezoomloop 2018