Praktijkles voor verkeersregelaars in Rheden

16 jun 2016, 13:11 Nieuws
2016 06 16 verkeersregelaars 001
RHEDEN - Op woensdagavond mochten enkele verkeersregelaars van Velp voor het eerst meedoen aan een praktijkcursus voor verkeersregelaars tijdens de avond4daagse van Rheden.
Tegenwoordig hoeven de evenementen verkeersregelaars alleen nog maar een online theorie-examen af te leggen en daarna mogen ze mee de weg op.
2016 06 16 verkeersregelaars 003
Dit werd door de verkeersregelaars in de Gemeente Rheden als niet prettig ervaren en daarom heeft de Gemeente Rheden een praktijkopleider gevonden die de verkeersregelaars ondersteuning bood en de eventuele vragen van ze kon beantwoorden.
De cursus werd gegeven op de rotonde bij de Oranjeweg, Arnhemsestraatweg en de Snippendaalseweg, een punt waarbij het verkeersaanbod hoog is.
2016 06 16 verkeersregelaars 004
Deze avond werden de verkeersregelaars direct geconfronteerd met de hulpdiensten door een ambulance die met optische en geluidssignalen over de rotonde moest. Hierop werd goed gereageerd door de nog onervaren verkeersregelaars, zij zorgden er samen met een aanwezige politieagente voor dat de rotonde tijdig vrij was.
Daarna werden de wandelaars weer over geholpen en werden fietsers en motorvoertuigen die de rotonde naderden tegengehouden voor een veilige oversteek van de vele avond4daagse deelnemers.
2016 06 16 verkeersregelaars 001
Later op de avond werden de verkeersregelaars naar de Arnhemsestraatweg en de Holtbankseweg gestuurd om daar de wandelaars te begeleiden, hier werd niet alleen de doorgaande weg, maar ook de B-weg en het fietspad stil gezet tijdens het oversteken van de wandelaars.
Na de leerzame praktijkles werd er geëvalueerd en werd men uitgenodigd om wat te drinken in de kantine van VV Rheden.
2016 06 16 verkeersregelaars 002