Vierde editie Stenfert Zomerfeest

10 sep 2015, 14:15 Nieuws
pand31
DierenBuurtvereniging Stenfert organiseert op zaterdag 19 september a.s. haar jaarlijks zomerfeest. Deze editie pakt de buurtvereniging groots uit.
Een mix van braderie en rommelmarkt met ruim 50 standplaatsen, aangevuld met een kleedjesmarkt voor de kinderen vult de Van der Duyn van Maasdamstraat. Door de grotere opzet van het feest zijn ook delen van de Mr. Cort van der Lindenstraat en de Dr. Schaepmanstraat aan het parcours toegevoegd. Via de Kuyperstraat kunnen bezoekers nu rondlopen waarna zij kunnen bijkomen en genieten van verschillende vormen van live muziek in de tent.
Op het parcours komen bezoekers ook demonstraties tegen van spinnen op het spinnewiel, Tupperware en is een imker aanwezig met zijn bijenvolk. Voor kinderen is er een springkussen, draaimolen en zijn er sjoelbakken. En natuurlijk kunnen zij meedoen aan de ballonnenwedstrijd.
Aan het begin van het zomerfeest marcheert de Gelreband door de straten van de wijk en het centrum. De opzet is om de aandacht op het project Buren voor Buren te vestigen.Kinderen kunnen achter de muziek aanlopen met een speciale reclameballon voor het Servicepunt Dieren / Groene Vingers. Op de Van der Duyn van Maasdamstraat eindigt de optocht. Kinderen kunnen hun van tevoren ingevuld kaartje met hun gegevens in een ton stoppen. Hieruit worden drie kaartjes getrokken die een kleine prijs winnen. Voor elke deelnemer is er een kleine attentie.
De buurtvereniging is zelf ook aanwezig met een rommelmarktraam en kraampjes waar zij door hun gehouden workshops en kinderactiviteiten demonstreren.
Verder is er een informatiekraam over de buurtvereniging en het Buren voor Burenproject dat onder de vlag van het Servicepunt Dieren, voor heel Dieren wordt aangeboden. Zoals altijd staat ontmoeting centraal tijdens het Stenfert Zomerfeest. Zowel door wijkbewoners onderling maar ook met andere belangstellenden. Voor de inwendige mens zijn er ook volop mogelijkheden.
De zomermarkt is van 10.00 tot 16.00 uur en iedereen is welkom.