Werkzaamheden Traverse Dieren: Ellecom, aansluiting Zutphensestraatweg met de N317

04 mei 2018, 11:28 Nieuws
wegomleiding ellecom traverse dieren
ELLECOM DIEREN - De aansluiting Zutphensestraatweg met de N317 ten noordoosten van Ellecom is tot en met eind mei afgesloten voor autoverkeer.

Verkeer vanuit Ellecom naar Dieren en terug

wegomleiding ellecom uit traverse dieren
Vanaf 11 mei 20.00 uur tot en met 18 mei 20.00 uur is vanuit Ellecom Dieren NIET rechtstreeks te bereiken. Vanaf 18 mei tot 1 juni is vanuit Ellecom Dieren NIET rechtstreeks te bereiken en ook vanuit Dieren is Ellecom NIET rechtstreeks te bereiken. De alternatieve route is voor beide richtingen via de A348 en De Steeg. De werkzaamheden zijn nodig om het kruispunt en de aansluiting op de Zutphensestraatweg richting Ellecom verder af te bouwen. Op 1 juni zijn deze werkzaamheden klaar.
wegomleiding ellecom in uit traverse dieren

Alternatieve routes

De rijbanen op beide wegen (N348 en N317) richting Arnhem en Dieren worden al zo’n 100 meter voor de fietstunnel voor het doorgaande verkeer teruggebracht naar één rijbaan. Al het gemotoriseerd verkeer wordt van en naar Ellecom met borden omgeleid vanuit Dieren, via de A348 en De Steeg.

Ander verkeer

Fietsers, wandelaars, agrariërs, hulp- en busdiensten worden wel doorgelaten door middel van een tijdelijk oversteekpunt met verkeerslichten ter hoogte van de fietstunnel met de Zutphensestraatweg. De tijdelijke fietsoversteek ter hoogte van de Lange Juffer komt hiermee te vervallen.
wegomleiding ellecom traverse dieren

Verkeersregelaars

Er worden bij de ombouw van het kruispunt verkeersregelaars ingezet.

Hulpdiensten

De verkeersmaatregelen zijn afgestemd met de wegbeheerders (provincie en gemeente) en de hulpdiensten zijn vooraf over de afsluiting geïnformeerd.

Nieuwe weg en nieuwe tunnel

Met ingang van vrijdag 11 mei rijdt het doorgaande verkeer over de nieuwe weg en de nieuwe fietstunnel. Daarmee is er weer een nieuw deel van Traverse Dieren gereed.

Traverse Dieren

In Traverse Dieren werken provincie en gemeente aan het verbeteren van de doorgaande weg zodat er minder files komen. Het gehele gebied rond het station wordt verbeterd en veiliger gemaakt. Dit heeft een grote impact op Dieren en de inwoners en betekent ook voor automobilisten dat zij zich moeten aanpassen. Tot aan de zomer 2018 moeten weggebruikers gebruik maken van alternatieve routes. En dat is soms even wennen. De provincie en de gemeente werken nauw samen om de verkeershinder zoveel mogelijk te beperken. Werken aan de weg kan echter niet zonder verkeershinder. Wegwerkzaamheden zijn altijd van tijdelijke aard. Je houden aan de alternatieve routes betekent bijdragen aan verkeersveiligheid en, verminderen van hinder voor de omgeving.