Wethouder, raadsleden, griffie en raadsvolgers steken de handen uit de mouwen in Velp

21 mrt 2015, 12:34 Nieuws
2015 03 21 gemeente rheden azc velp nl doet 001
rheden.nieuws.nl
VELP – Een zeer groot deel van de gemeenteraad, griffie en diverse raadsvolgers hebben zich afgelopen zaterdagochtend ook vrijwillig ingezet in het kader van NL Doet. Bij het nieuwe AZC Velp werd zwerfvuil opgeruimd en werden struiken geplant.
Alle aanwezigen werden onder het genot van een kop koffie of thee, welkom geheten door mensen van het COA, waarna het gezelschap in twee groepen werd verdeeld. De eerste groep werd op pad gestuurd om het aanwezige zwerfvuil rond de vroeger zusterflat op te ruimen.
Op dit moment wordt er met man en macht gewerkt aan het gereed komen van de verbouwingen aan het pand. Naar alle waarschijnlijkheid zal het pand aanstaande week al dienst gaan doen als asielzoekerscentrum en zeer snel 240 asielzoekers herbergen.
2015 03 21 gemeente rheden azc velp nl doet 012
De tweede groep ging diverse struiken planten op diverse plekken aan de rand van het terrein, zodat er straks sprake is van mooie dichte en aaneengesloten borders met struiken.
Alle aanwezigen vonden het stuk voor stuk zeer belangrijk om hun betrokkenheid bij het gereed komen van het asielzoekerscentrum, te tonen. Tevens om te laten zien dat men gezamenlijk achter het eerdere genomen besluit van gemeente Rheden staat, om 240 vluchtelingen welkom te heten en te huisvesten in Velp.
Klik op de bovenste foto voor meer foto’s.