Wijk Overhagen wederom succesvol op wijkvoetbaltoernooi bij DVOV

04 sep 2016, 12:45 Nieuws
wijkvoetbaltoernooi 2016 gerard burgers
VELP/ROZENDAAL – Voetbalvereniging DVOV heeft voor het derde achtereenvolgende jaar het wijkvoetbaltoernooi Velp/Rozendaal georganiseerd. Dit jaar streden 16 teams uit alle wijken om de titel.
Afgelopen vrijdagavond 2 september heeft de derde editie van het voetbaltoernooi voor teams uit de wijken van Velp en Rozendaal plaatsgevonden. De volgende wijken deden mee: Beekhuizen/Alteveer, Brandtplein/Overbeek, Kerkallee, Oud Zuid, Rozendaal, Daalhuizen, Overhagen en Vogelwijk.
Uiteindelijk werd de finale tussen Overhagen-Oude Jan en de NieuwZuid door Oude Jan gewonnen. Daarmee was de wijk Overhagen wederom de gevierde wijk. De wisseltrofee in de vorm van een platte grond van Velp/Rozendaal met een speld in de winnende wijk komt weer in café De Sok te hangen. Daar is de prijs het afgelopen jaar ook te zien geweest.
De belangrijkste prijs is uiteraard de Sportiviteitsprijs. De scheidsrechters hebben per wedstrijd punten gegeven aan de teams op het gebied van sportiviteit. Wat opviel was dat er van de 36 beoordeelde wedstrijden, 35 dikke voldoendes bij het wedstrijdsecretariaat binnenkwamen. De wijk Kerkallee ging er met deze trofee vandoor.
wijkvoetbaltoernooi 20161 gerard burgers
De essentie om gezellig een balletje te trappen en met elkaar een leuke voetbalavond te hebben wordt goed begrepen. Blessures bleven uit en na afloop bleef iedereen napraten en kon men de `vrienden` uit de wijk beter leren kennen. Soms wonen spelers in dezelfde wijk, maar kennen ze elkaar toch niet.
De gemeenten Rheden en Rozendaal hebben enthousiast gereageerd en ondersteunen dit initiatief, omdat het prima past in het gevoerde beleid. Wijkgericht sport- en bewegingsaanbod ziet de gemeente als effectief middel om zoveel mogelijk inwoners actief te laten zijn. DVOV is al jaren partner van de gemeente op gebeid van sociale activiteiten.
De organisatie is meerdere keren bedankt door individuele deelnemers voor dit prachtige toernooi. Bij de slotspeech prees de organisatie, naast de spelers en de supporters vooral alle vrijwilligers. De leden van de barcommissie, de EHBO, de scheidsrechters, het wedstrijdsecretariaat en uiteraard de organisatie zelf.
De organisatie heeft al laten weten niet om dit succes heen te kunnen. Tot volgend jaar……
wijkvoetbaltoernooi 20162 gerard burgers