Zadenverkoop in IVN-tuin Rheden

16 apr 2015, 9:00 Nieuws
ivntuin
RHEDEN - In de IVN-tuin van IVN-Afdeling Oost-Veluwezoom wordt op zondag 26 april 2015 van 13:00 – 16:30 uur extra aandacht gegeven aan de zaden en het zaaien van ‘wilde’ planten. Ook zijn er zaden te koop.
De tuin is gelegen naast het bezoekerscentrum van Natuurmonumenten, Heuvenseweg 5a in Rheden.
In de IVN-tuin zijn de zaden die te koop zijn hier meestal ook geoogst. Naast zaden van planten van de rode lijst zoals karthuizer anjer, blauwe knoop, duifkruid, bolderik en rapunzelklokje zijn dat zaden van vlinderplanten, keukenkruiden, oude nutsgewassen en zomerboeket planten zoals hysop, pastinaak, boerentabak en gele ganzenbloem. Wilde planten zaaien is gemakkelijk, leuk en goedkoop. Zaaiadvies wordt bijgeleverd. Er zijn ook stekken van ‘wilde’ planten te koop.
De zadenverkoop vindt plaats in de IVN-tuin op de veranda van het nieuwe tuinhuis. De opbrengst van de verkoop komt ten goede aan de exploitatie van de tuin.
De tuin wordt geheel door vrijwilligers onderhouden en is een bezoek, zeker nu het voorjaar is aangebroken, meer dan waard. Wekelijks zijn er op zondagmiddag tussen 13:00 en 16:30 uur medewerkers aanwezig om u te woord te staan.
Meer informatie: www.ivnoostveluwezoom.nl