Zaterdag 9 juni de 42e Vael Ouwe fietstoertocht, jij komt toch ook!

18 feb 2018, 20:48 Nieuws
vael ouwe
DIEREN - De inschrijving voor de 42e Vael Ouwe (www.vaelouwe.nl) fietstoertocht is alweer geopend. Dit jaar zijn alle routes van deze fietsklassieker over de Veluwe en de Posbank vernieuwd.

Nieuwe routes

Naast het genieten van de prachtige omgeving zit er ook nu weer veel uitdaging in de routes. De lengte van de te verrijden route bepaal je voortaan zelf. Wil je gewoon gezellig fietsen kies dan voor een afstand samen met je gezin van bijvoorbeeld 50 km. Wil je als sportieve fietser meer uitdaging kies dan een afstand van 100 of 160 km. De laatste afstand telt ook nog eens mee voor het klimmersbrevet.

Fietsklassieker met allure

De Vael Ouwe ontstond 42 jaar geleden. Op initiatief van Willem Breukink, toenmalig directeur van rijwielfabriek Gazelle organiseerde Toerfietsvereniging de Veluwerijders een mooie tocht over de Veluwe. Dit werd een daverend succes. Uit het gehele land en zelfs daarbuiten kwamen de aanmeldingen binnen.

De fietsklassieker de Vael Ouwe was geboren

Met een jaarlijkse deelname van rond de 2000 deelnemers. Mede vanwege de geweldige organisatie, door de NTFU gewaardeerd als extra goed geregeld, behoort de Vael Ouwe tot een van de mooiste tochten van Nederland.
Wacht niet te lang en schrijf je nu in via http://www.vaelouwe.nl .
vael ouwe 3a