Vier Roemenen aangehouden vanwege de beroving oudere vrouw in Velp

Foto: politie Velp

VELP – Vrijdagmiddag 21 juli 2017 omstreeks 17:30 uur, werd een gouden ketting gestolen van een bejaarde vrouw op de Rozendaalselaan te Velp.

De verdachten vroegen, vanuit een grijze personenauto, de weg naar het ziekenhuis en ‘bedankten’ de vrouw door een ketting te geven. Hierbij namen ze de ketting van de vrouw weg.

Een getuige zag dat de verdachten wegreden in een grijze personenauto met Frans kenteken. Hierop is de politie met meerdere eenheden gaan uitkijken in de omgeving. Op de A12 werd ter hoogte van Duiven een Volkswagen Passat met Frans kenteken staande gehouden (foto). In het voertuig trof de politie vier Roemenen aan. De Roemenen zijn 18, 20, 36 en 40 jaar oud. Het gaat om drie mannen en een vrouw.

Bij één van de Roemenen vond de politie een gouden ketting, dit was, naar later bleek, niet de gouden ketting van het de bejaarde vrouw waarvan de ketting werd weggenomen op de Rozendaalselaan te Velp. Wel voldeden Roemenen en het voertuig aan het signalement dat werd doorgegeven door een getuige, waarna ze werden aangehouden. Het voertuig is in beslag genomen voor onderzoek. Het voertuig is grijs van kleur en heeft een zwarte motorkap.

Onderzoek

Uit het onderzoek bleek later dat deze verdachten ook bij een tweede vrouw op de Vlashofstraat te Velp gepoogd hadden sieraden te stelen. Ook bij deze vrouw vroeg men de weg naar het ziekenhuis en bood men een sieraad aan.

Getuigen en mogelijke slachtoffers gezocht

De politie van Velp is op zoek naar getuigen of andere slachtoffers. Heeft u iets gezien? Of bent u zelf slachtoffer geworden van deze personen? Weet u van wie de onderstaande ketting is? Belt u dan met 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

Beroving bejaarde vrouw Velp

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen