Getuigen gezocht van beroving in Dieren

Foto: politie Dieren

DIEREN – De politie is op zoek naar getuigen die hebben gezien dat twee mannen onder bedreiging van een mes een bewoner van Dieren beroofden van zijn spullen.

Het slachtoffer stond maandagochtend 30 april rond 07.10 uur op de bus te wachten aan de Harderwijkerweg in Dieren, bij bushalte ‘Crematorium’, toen twee mannen bij hem kwamen staan. Een van hen vroeg hem in gebrekkig Engels of hij wist waar de Fazantlaan was. Om de mannen verder te helpen, pakte het slachtoffer zijn telefoon uit zijn broekzak om de straat op te zoeken.

Op hetzelfde moment trok een van de mannen zo hard aan de schoudertas van de Dierenaar, dat het hengsel knapte. De dader rende direct met de tas met daarin de laptop de struiken in, richting de Breukinklaan.

De andere man richtte op dat moment een mes op het slachtoffer, griste zonder iets te zeggen de telefoon uit zijn hand en verdween ook in de richting van de Breukinklaan.

Signalement

Ondanks de impact van de roof kon het slachtoffer het signalement van de daders goed beschrijven. De man die de laptoptas heeft meegenomen was een kleine man van ongeveer 1.60 meter, tussen de 30 en 35 jaar. Hij had een fors postuur met een bol gezicht en een dikke, brede neus. De dader was kalend, met nog een beetje donker haar aan de zijkant en bovenop zijn hoofd en hij had een stoppelbaard. Hij droeg een donkerblauw trainingspak.

Dader 2, de man met het mes, was ongeveer even lang als de andere dader en ook tussen 30 en 35 jaar oud. Hij had donker haar en een rechthoekige kaak. Hij had donker haar, meer dan dader 1, en had een stoppelbaardje. Dader 2 droeg een zwart trainingspak.

Getuigen gezocht
Bent u getuige geweest van deze straatroof op maandagochtend 30 april rond 07.10 uur? Of slaat u aan op het signalement van de daders? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

 

 

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden