Mantelzorgcafé van MVT Rheden en Rozendaal

Foto: ruurmo via Foter.com CC BY-SA

RHEDEN – Gemak en gemoedsrust van mantelzorger staan voorop. ‘Jullie zijn geweldige matchmakers’, zegt een mantelzorgster die tijdens haar vakantie ‘Handen-in-Huis’ inschakelde voor de zorg voor haar moeder.

‘De vrijwilligers die bij onze moeder komen zijn precies de mensen die bij haar passen. Iedere keer weer klikt het. Hierdoor kan ik steeds met een gerust hart de zorg overdragen. Fantastisch!’

De meeste mantelzorgers gebruiken de 24-uurszorg van Stichting Mantelzorgvervanging Nederland ‘Handen-in-Huis’ om zelf op vakantie te gaan. Door het grote en ervaren bestand van 170 vrijwilligers is het meestal mogelijk een passende vervanger te vinden, ook als het gaat om zorgvragers met verstandelijke of meervoudige beperkingen, psychiatrisch patiënten of dementerenden.

De zorgvrager blijft gewoon thuis en alle vaste professionele zorg kan dus ook gewoon doorgaan.

Veel vrijwilligers hebben een beroepsmatige achtergrond in verzorging of verpleging of zijn daarvoor in opleiding. Mw. Jacqueline Beekes directeur van de stichting Handen in Huis komt op maandag 14 mei alles vertellen over de werkwijze en ervaringen van alle betrokken partijen. Zij houdt haar verhaal tijdens in het Mantelzorgcafé van MVT Rheden en Rozendaal, in bezoekerscentrum de Veluwezoom aan de Heuvenseweg 5a in Rheden.

Mantelzorgers uit de gemeente Rheden en Rozendaal zijn van harte uitgenodigd. Ook thuiszorgmedewerkers en andere zorg-en hulpverleners die geïnteresseerd zijn evenals vrijwilligers die te maken hebben met mantelzorgers zijn van harte welkom.

De zaal is om 13.30 uur open en het programma begint om 14.00 uur. Na afloop is er gelegenheid om na te praten onder het genot van een drankje in de Brasserie. Deelname is gratis. Aanmelden is mogelijk tot 9 mei via 026 3707070 op werkdagen van 9.30 -11.30 uur. Daarbuiten kan men inspreken of e-mailen naar [email protected]

Als er hulp bij vervoer nodig is of vervanging voor de thuissituatie kan dit bij aanmelding worden gemeld.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen