West-Veluwe Vallei

BENNEKOM – Ongeveer de helft van de bestuurders lapt de snelheidslimiet aan zijn laars op de Vossenweg in Bennekom. Dat bleek maandagochtend 3 september tijdens een radarsnelheidscontrole, die op speciaal verzoek van buurtbewoners was gehouden.Het verkeershandhavingsteam van de politie controleerde ongeveer tussen acht en tien uur 292 passanten op snelheid. Bijna de helft daarvan reed harder dan de daar geldende limiet van 30 km/u. Hoogst gemeten snelheid was 60 km/u. De politie laat weten vaker op snelheid te controleren op de Vossenweg.

BENNEKOM – Ongeveer de helft van de bestuurders lapt de snelheidslimiet aan zijn laars op de Vossenweg in Bennekom. Dat bleek maandagochtend 3 september tijdens een radarsnelheidscontrole, die op speciaal verzoek van buurtbewoners was gehouden.
Het verkeershandhavingsteam van de politie controleerde ongeveer tussen acht en tien uur 292 passanten op snelheid. Bijna de helft daarvan reed harder dan de daar geldende limiet van 30 km/u. Hoogst gemeten snelheid was 60 km/u. De politie laat weten vaker op snelheid te controleren op de Vossenweg.

EDE – Op de kruising van de Klinkenbergerweg met de Berkenlaan in Ede is maandagavond 3 september een motorrijder gewond geraakt nadat hij betrokken was geraakt bij een verkeersongeval. Het slachtoffer, een 29-jarige man uit Westervoort, is met nog onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht. De andere partij, een 23-jarige man uit Utrecht, kwam met de schrik vrij. Het ongeval gebeurde even na half twaalf toen de Utrechter vanaf de Berkenlaan de Klinkenbergerweg op draaide. Volgens zijn zeggen was hij bij groen licht de kruising opgereden. De motorrijder, die over de Klinkenbergerweg reed, had naar eigen zeggen oranje licht. In een poging een aanrijding te voorkomen ging de motorrijder onderuit en raakte alsnog de auto van de Utrechter.

BARNEVELD – De politie in Barneveld heeft maandagavond 3 september een 37-jarige inwoner van die plaats aangehouden. Bij de man werd ook een 16-jarig meisje aangetroffen dat bleek te worden vermist vanuit een instelling in Gelderland.
De politie besloot tot het instellen van een onderzoek in huis bij de Barnevelder nadat informatie was binnengekomen dat het meisje daar zou verblijven. Ze bleek daar al eens eerder te zijn aangetroffen nadat ze was weggelopen vanuit de instelling waar ze thuishoorde. Het meisje is teruggebracht naar de instelling. De Barnevelder wordt ervan verdacht het meisje te hebben onttrokken aan het ouderlijk gezag en is ingesloten.

EDE – Twee Edese jongens van 15 en 16 jaar zijn maandag 3 september door de politie in hun woonplaats aangehouden op verdenking van onder meer handel in softdrugs. Bij het duo (twee broers) werd onder meer een plak hash en twee nepvuurwapens aangetroffen.
De zaak kwam aan het licht doordat de moeder van de jongens in een berging een plak hash aantrof. Ze waarschuwde de politie die vervolgens een onderzoek instelde. Op de slaapkamers van de broers troffen agenten naast een geringe hoeveelheid hash en verpakkingsmateriaal ook twee nepvuurwapens aan. De wapens bleken echter geschikt om mee te dreigen en vallen daardoor onder de wapenwetgeving. De Edese broers zijn in verzekering gesteld.

BARNEVELD – Bij een kopstaart-botsing tussen drie auto’s op de Plantagelaan in Barneveld is maandagavond 3 september een 29-jarige vrouw uit Ede gewond geraakt. Het ongeval gebeurde even voor zeven uur ter hoogte van de Churchillstraat. Een taxi moest afremmen voor een fietser. De Edese, die daar met haar auto achter reed, kon nog net op tijd afremmen. Een bestelauto, die weer achter de Edese reed, kon niet meer tijdig stoppen en botste achter op de auto van de Edese. Die kwam vervolgens door de klap achterop de taxi terecht. De overige betrokkenen waren met de schrik vrij gekomen. De Edese kampte met nek- en schouderklachten en is voor controle naar het ziekenhuis gebracht. Volgens de politie was er geen drank in het spel.


Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen