Duiven, getuigen gezocht. Pannerden, Terschuur, en Wageningen.

DUIVEN – Een 32-jarige fietser uit Duiven is dinsdagmiddag 4 september in zijn woonplaats frontaal tegen een bromfietser (leeftijd onbekend) gebotst en daarbij gewond geraakt. De bromfietser kwam met de schrik vrij. 

DUIVEN – Een 32-jarige fietser uit Duiven is dinsdagmiddag 4 september in zijn woonplaats frontaal tegen een bromfietser (leeftijd onbekend) gebotst en daarbij gewond geraakt. De bromfietser kwam met de schrik vrij. 

Omstreeks 17.15 uur werd de melding van een verkeersongeval gedaan. Op de Eltensestraat in Duiven zou zojuist de 32-jarige Duivenaar met zijn fiets frontaal tegen een bromfietser zijn gebotst. Volgens het slachtoffer zou de aanrijding zijn veroorzaakt door twee fietsers die kort voor het ongeval voor hem reden. Het tweetal van ongeveer 25 jaar (blanke huidskleur) zou na de aanrijding zijn doorgereden. Ze hadden vishengels bij zich die aan de zijkant uitstaken. Toen 32-jarige Duivenaar de fietsers wilde inhalen, zouden de fietsers hebben geslingerd, waardoor het slachtoffer moest uitwijken om niet tegen de vishengel aan te komen. Het gevolg was de botsing met een tegemoetkomende bromfietser. De man werd met de ambulance voor behandeling overgebracht naar het ziekenhuis. De agenten hebben in de omgeving nog uitgekeken naar de twee fietsers, maar zonder resultaat. 

Hardloper 
Het slachtoffer verklaarde dat de twee fietsers vlak voor het ongeval met hun vishengels ook een hardloper omver hadden gereden. Toen de hardloper hier iets van zei, gaven de jongens een grote mond. De politie komt graag in contact met deze onbekende hardloper omdat hij de politie kan helpen bij de zaak.
Getuigen gezocht 
Heeft u iets gezien in de buurt van de Eltensestraat in Duiven rondom het tijdstip van het ongeval? Of bent u de hardloper? De politie komt dan graag in contact met u. Bel 0900-8844! Anoniem reageren kan ook, bel dan naar Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. 

DUIVEN – Een 38-jarige man uit Arnhem is in de nacht van maandag 4 september op dinsdag 5 september in een woning van zijn ouders in Duiven aangehouden wegens bedreiging met een steekwapen. De man zou een 43-jarige buurvrouw van zijn ouders hebben bedreigd met een vleesbijl.
Het 43-jarige slachtoffer alarmeerde in de late avonduren, omstreeks 23.30 uur, zelf de politie. De 38-jarige Arnhemmer zou al een tijdje naar haar en haar partner hebben staan schreeuwen. Ook zou hij hun vuilniskliko hebben omgetrapt. De gewaarschuwde agenten die poolshoogte gingen nemen, hoorden de Arnhemmer nog steeds naar het slachtoffer schreeuwen. Vervolgens liep de man de woning van zijn ouders binnen en kwam hij met een vleesbijl naar buiten. Hiermee hakte de man in op de schutting dat tussen hem en het slachtoffer in stond. De agenten grepen onmiddellijk in en hielden de man aan. Hij zit nog vast voor nader onderzoek.

PANNERDEN – Een 21-jarige man uit Pannerden is dinsdagmiddag 4 september in zijn woning aangehouden voor meerdere overtredingen. De man wordt verdacht van het overtreden van de Opiumwet, de Wet Wapen en Munitie, Heling en diefstal. 
Omstreeks 13.30 uur gingen de agenten naar de woning toe omdat er iets niet in de haak was. Agenten zagen de achterdeur en de schuurdeur van de woning wagenwijd openstaan. Toen zij meerdere keren aanriepen en er niemand reageerde, gingen zij de achtertuin in. Daar stuitten zij in de schuur op een hennepkwekerij. Kort daarna kwam de 21-jarige bewoner en zijn 19-jarige vriendin uit Pannerden aanlopen. In de woning troffen de agenten op de bovenverdieping ook nog diverse wapens aan, onder meer een revolver en een imitatie mitrailleur. Verder werd in de tuin een bromfietsframe gevonden, welke van een bromfiets bleek te zijn die was weggenomen bij een woninginbraak eerder dit jaar. De 21-jarige werd aangehouden en meegenomen voor verhoor. De 35 hennepplanten, -kwekerijapparatuur en de wapens zijn in beslag genomen. De man zit nog vast voor nader onderzoek. 

TERSCHUUR – Een 85-jarige man uit Woerden sloeg dinsdagmiddag 4 september omstreeks 15.00 uur op de A1, nabij de afslag richting A30 Amersfoort, met zijn auto over de kop. Hij raakte daarbij gewond. Bij het ongeval waren geen andere automobilisten betrokken.
Volgens een getuige zou de man ineens scherp van rechts naar links hebben gestuurd. Vervolgens zou hij tegen de vangrail zijn gereden, waarna hij met zijn auto over de kop vloog. Het voertuig zou enkele meters zijn doorgeschoven en in de berm terecht zijn gekomen. Wat de oorzaak van het ongeval is, is nog niet duidelijk. Toen de gewaarschuwde agenten en het ambulancepersoneel ter plaatse kwamen, lag de man nog in zijn auto. Hij werd door ziekenbroeders nagekeken en met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis overgebracht. De auto werd weggesleept.

WAGENINGEN – De politie heeft dinsdag 4 september (rond 18.00 uur) op de Industrieweg in Wageningen een 31-jarige man uit die plaats aangehouden voor het rijden zonder rijbewijs.
De man viel door de mand nadat hij een fietsster had aangereden op een kruising met de Schaepmanstraat. De automobilist uit Wageningen had haar mogelijk over het hoofd gezien en reed rechts op haar in. De fietsster (leeftijd onbekend) werd met onbekende verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. Bij een controle daarna werd duidelijk dat de man geen rijbewijs bezat. Hierop werd hij aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Hij werd later op de dag weer vrijgelaten; het Openbaar Ministerie neemt een besluit over het vervolg.


Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen