Regionale politieberichten

EDE – Een 82-jarige vrouw uit Ede is dinsdagavond 28 augustus het slachtoffer geworden van een woningoverval. De vrouw raakte daarbij niet gewond. De politie is een onderzoek begonnen en op zoek naar de dader en getuigen.Het slachtoffer werd kort voor half zes in haar huis aan de Sterkenburg in de Edese wijk Veldhuizen overrompeld door een tot dusver onbekende man. Hij wist er onder bedreiging van geweld met de sieraden van de vrouw vandoor te gaan. Hoe de man precies was binnengekomen is nog onbekend. Het zou gaan om een blanke jonge man van ongeveer 20 jaar met een wit jack aan. Ook zou hij een zwarte pet hebben gedragen. De overvaller was ongeveer 1.65 m lang en had een slank postuur. Getuigen, tipsGetuigen worden gevraagd contact op te nemen met de politie op telefoonnummer 0900-8844. Anoniem tips doorgeven kan ook via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000.

EDE – Een 82-jarige vrouw uit Ede is dinsdagavond 28 augustus het slachtoffer geworden van een woningoverval. De vrouw raakte daarbij niet gewond. De politie is een onderzoek begonnen en op zoek naar de dader en getuigen.
Het slachtoffer werd kort voor half zes in haar huis aan de Sterkenburg in de Edese wijk Veldhuizen overrompeld door een tot dusver onbekende man. Hij wist er onder bedreiging van geweld met de sieraden van de vrouw vandoor te gaan. Hoe de man precies was binnengekomen is nog onbekend. Het zou gaan om een blanke jonge man van ongeveer 20 jaar met een wit jack aan. Ook zou hij een zwarte pet hebben gedragen. De overvaller was ongeveer 1.65 m lang en had een slank postuur. 
Getuigen, tips
Getuigen worden gevraagd contact op te nemen met de politie op telefoonnummer 0900-8844. Anoniem tips doorgeven kan ook via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000.

ALMERE/ZETTEN – Bij een onderzoek naar de verblijfplaats van de sinds 6 augustus uit Zetten vermiste Jasmin Barendregt heeft de politie het meisje teruggevonden. Agenten troffen haar ongedeerd aan in de nacht van maandag 27 op dinsdag 28 augustus in een woning in Almere.
In het onderzoek heeft de politie zeven arrestaties verricht. Het gaat om drie mannen en een vrouw in de leeftijd van 22 tot en met 30 jaar afkomstig uit Amsterdam en Almere en twee mannen en een vrouw uit Arnhem in de leeftijd van 21 tot en met 25 jaar. Ze worden onder meer verdacht van onttrekking aan het ouderlijk gezag van een minderjarige en mensenhandel.
Opgevangen
Jasmin Barendregt werd sinds 6 augustus vermist vanuit een instelling in Zetten en bleek vanuit haar ouderlijk huis in Braamt te zijn vertrokken. Onderzoek leidde naar de woning in Almere, waar ze door agenten ’s nachts werd aangetroffen in het huis van een van de aangehouden verdachten. Het meisje maakt het naar omstandigheden goed en wordt opgevangen. 
Gespecialiseerd team
Mensenhandel is een ernstige schending van de mensenrechten en een zware vorm van criminaliteit. De politie neemt signalen van mensenhandel uiterst serieus en heeft hiervoor een team geformeerd met speciaal gecertificeerde rechercheurs. Het mensenhandelteam veredelt signalen van mensenhandel en voert opsporingsonderzoeken uit. Signalen van mensenhandel bereiken het team op verschillende manieren, bijvoorbeeld via heterdaadsituaties, (telefonische) meldingen en de Criminele Inlichtingen Eenheid (CIE).

DUIVEN – Drie Westervoorters (een van 17 en twee van 18 jaar) zijn in de nacht van maandag 27 op dinsdag 28 augustus in Duiven door de politie aangehouden op verdenking van fietsdiefstal. Getuigen waarschuwden even na één uur ’s nachts de politie nadat gezien was dat er kennelijk fietsen werden gestolen vanaf het station aan de Visserlaan. Toen agenten daar poolshoogte namen troffen zij de drie Westervoorters die aan het door de getuigen opgegeven signalement voldeden. Vlakbij de plek waar het trio was aangetroffen vonden agenten vier fietsen die kennelijk waren achtergelaten. De vier fietsen zijn veilig gesteld voor onderzoek. De drie Westervoorters zitten vast.

RENKUM – Bij een verkeersongeval op de kruising van de Bennekomseweg met de Nieuwe Keijenbergseweg in Renkum is vanochtend een gewonde gevallen. Het gaat om een 56-jarige motorrijder uit Bennekom.
Het ongeval gebeurde omstreeks acht uur, toen een 53-jarige automobiliste uit Doorwerth vanaf de Bennekomseweg linksaf de Nieuwe Keijenbergseweg op reed. Daarbij zag ze kennelijk de motorrijder, die haar over de Bennekomseweg tegemoet kwam, over het hoofd. Een aanrijding bleek onvermijdelijk. Het slachtoffer is met vermoedelijk een gebroken scheenbeen naar het ziekenhuis gebracht.

EDE – De politie heeft maandagavond op het Maandereind in Ede een 52-jarige man uit die stad Aangehouden wegens openbare dronkenschap. De man zou even voor tien uur voor overlast zorgen op straat. Agenten troffen de man aan. Hij bleek amper op zijn benen te kunnen staan en schold een uitbater van een nabij gelegen horecazaak uit. Aangezien hij op straat niet te handhaven was werd de Edenaar meegenomen naar het politiebureau om zijn roes uit te slapen. De man is in de loop van de volgende ochtend naar huis gestuurd met een boete voor openbare dronkenschap.

EDE – Een 83-jarige vrouw uit Ede is maandagmiddag 27 augustus gewond geraakt nadat ze op de Klinkenbergerweg in haar woonplaats was aangereden. De vrouw reed omstreeks drie uur in haar scootmobiel en wilde op een gegeven moment de rijbaan oversteken. Een tegemoetkomende automobilist stopte om haar de gelegenheid te geven dat te doen. Op dat moment passeerde een andere auto, bestuurd door een 40-jarige Wageninger, die de overstekende Edese niet meer kon ontwijken. Het slachtoffer had vermoedelijk een gebroken pols opgelopen en is naar het ziekenhuis gebracht.


Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen